Economia

La plantilla de Nissan a Barcelona realitza avui la tercera i última mobilització contra l'ERO

Ocupació

La plantilla de Nissan a Barcelona realitzarà avui la tercera i última jornada de mobilitzacions programades en protesta per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) anunciat el dia 3 de gener.
Els treballadors realitzen concentracions d'una hora per torn i, en el cas dels torns de matí i tarda, els empleats llegeixen un manifest als menjadors i es manifesten fins a arribar a la ronda Litoral, segons ha detallat UGT de Catalunya.

Així, les aturades es realitzen en el torn de matí entre les 9.30 i les 10.30 hores; a la tarda, entre les 18.30 i les 19.30 hores; i entre la 1.30 i les 2.30 hores en el cas del torn nocturn.

El comitè sempre s'ha manifestat contrari a la mesura de l'ERO, perquè considera que no està demostrat l'excedent de plantilla, i ha criticat el pla de baixes per ser "insuficient" per evitar l'esmentat expedient. Per comptes de l'ERO, planteja mesures alternatives com les prejubilacions, cosa que la direcció de Nissan ha rebutjat al·legant la joventut mitjana de la plantilla.

Un total de 65 treballadors s'han inscrit de moment al pla de baixes voluntàries presentat per Nissan a Barcelona el 8 de gener com a "primer pas" per pal·liar els efectes de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), que afecta 450 treballadors de la factoria catalana.

Els sindicats han augurat que, quan finalitzi el termini per presentar baixes voluntàries aquest divendres, hi haurà "no més de 80 persones apuntades". Totes percebran una indemnització de 45 dies per any treballat amb un límit de 60.000 euros per persona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Sabadell demana més concreció a l’oferta de compra del BBVA

barcelona

Pronovias redueix l’ERO a 64 persones i evita la vaga

Barcelona
economia

El TJUE avala la macrodemanda contra cent bancs per les clàusules sòl

barcelona
economia

L’Ajuntament comprarà un edifici al Raval per destinar 8 pisos al lloguer social

Barcelona
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire
economia

Catalunya supera per primer cop els dos milions de turistes estrangers en un mes de maig

barcelona

Refundar: família empresària Fisas-Guixà

conseller de famílies empresàries

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona