Economia

Passaport al delta de l’Ebre

El Parc Natural i el Museu de les Terres de l’Ebre creen un passaport turístic per visitar el patrimoni i obtenir descomptes

L’objectiu és promoure el turisme sostenible i donar a conèixer el territori

El delta de l’Ebre ha tornat a ser una de les destinacions predilectes dels catalans aquesta Setmana Santa. Des que la pandèmia va fer redescobrir els paratges naturals del país, aquest delta no ha parat de rebre visites, sobretot, de persones interessades en la natura i l’ecologisme. Amb la idea de fidelitzar el turista respectuós però també pensant en els veïns del Delta, alguns dels quals no coneixen tot el patrimoni que tenen, el Parc Natural del Delta de l’Ebre i el Museu de les Terres de l’Ebre impulsen un passaport que permet als que visitin aquesta zona gaudir d’una sèrie d’avantatges als principals centres i equipaments patrimonials i culturals de la zona.

Parc i museu tenen el suport d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i del Departament de Cultura per fer la campanya Visitant els equipaments patrimonials descobriràs el delta de l’Ebre, que va començar aquest mes de març, té una durada fins al mes de desembre i inclou tots els museus i centres d’interpretació de l’àmbit del Delta. A través d’aquesta iniciativa, els visitants que vagin a un dels deu equipaments seleccionats tindran descompte per anar als següents. Finalment, qui en visiti set podrà entrar en un sorteig (que es farà el mes de gener) per accedir a llocs habitualment vetats al públic general, com per exemple poder anar a veure l’anellament de flamencs (ja hi ha dues places reservades pel sorteig del passaport) o visitar el centre de recuperació de la fauna salvatge o les dependències internes del Museu de les Terres de l’Ebre.

El passaport serveix per als següents equipaments: la Torre de l’Ermita de l’Aldea (a l’Aldea), el Museu de les Terres de l’Ebre (a Amposta), la Casa de Fusta del Parc Natural del Delta de l’Ebre (que és al Poblenou del Delta, a Amposta), el centre Món Natura Delta (també a Amposta), el Centre d’Interpretació de l’Arròs La Torra (a Camarles) i l’Ecomuseu del Parc Natural (a Deltebre). També entren en aquesta promoció dels passaports l’espai turístic, gastronòmic i formatiu Ebre Terra, centre d’Inspiració Turística, i el Molí de Rafelet, tots dos a Deltebre, el Museu de la Mar de l’Ebre (a la Ràpita), i el Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta (a Sant Jaume d’Enveja).

Quan un visitant vagi per primera vegada a un d’aquests espais rebrà el passaport, per si vol anar-lo completant. La primera entrada l’haurà de pagar íntegra, però a partir de la segona visita a un altre equipament ja hi haurà descompte, que serà d’un 50% a la resta d’equipaments menys al Món Natura, que serà d’un 10% i al Molí de Rafelet, que serà d’un 25%.

Carta europea

“Aquesta campanya està emmarcada en les accions de desenvolupament de la Carta Europea de Turisme Sostenible”, explica Imma Juan, responsable de l’Àrea d’Ús Públic i Educació Ambiental Parc Natural del Delta de l’Ebre, que especifica que, enfocat en aquesta carta europea de turisme sostenible, van fer un pla d’acció per als pròxims cinc anys. “I una de les coses que vam acordar és que havíem de crear una xarxa de tots els elements patrimonials i culturals del Delta, treballar més en xarxa i crear accions més de coordinació i revaloració i difusió d’aquests espais”. El passaport, doncs, seria una de les accions destinades a facilitar que la gent pugui visitar tots els centres d’una manera més econòmica. “I no només els turistes –diu Imma Juan– perquè hi ha molta gent de la zona que tampoc coneix el patrimoni propi.”

Aquesta oferta del passaport va començar el mes de març i fins aquesta Setmana Santa molta gent ja ha començat a gaudir dels descomptes, cosa que evidencia que la iniciativa ha estat molt ben acceptada. El delta de l’Ebre ha rebut una allau de turistes aquesta Setmana Santa, un territori que no ha deixat de créixer turísticament des de la pandèmia. Una de les zones que preocupa més és la Barra del Trabucador, on durant la pandèmia l’allau de cotxes i autocaravanes va desbordar totes les previsions. Ara ja hi ha un grandiós aparcament (que és gratuït fins a l’estiu) per controlar el volum de vehicles i la novetat és que cap cotxe ni caravana s’hi pot quedar durant la nit, cosa que vol dir que s’han habilitat espais adequats per a aquests vehicles. Tampoc es pot pernoctar a les platges, moltes de les quals encara són verges. Per informar bé la població es fa una campanya informativa per explicar on (i on no) es pot dormir i on (i on sí) es poden aparcar els cotxes i les autocaravanes.

Una de les barraques

que s’han catalogat al Delta


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.