Economia

L'IPC puja un 0,7% al maig a Catalunya i situa la taxa interanual en el 4,5%

L'IPC va pujar un 0,7% en el mes de maig a Catalunya, la qual cosa va situar la inflació interanual en el 4,5% i l'acumulada del començament d'any ençà en el 2%, segons dades fetes públiques per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Per províncies, l'IPC va pujar al maig a Barcelona un 0,7%, mentre que a Girona ho va fer en un 0,8%, a Lleida, en un 1,1% i a Tarragona, un 0,7%.

En el conjunt de l'Estat espanyol, els preus van pujar al maig un 0,7%, amb la qual cosa la inflació interanual se situa en el 4,6%, la més alta des del juliol del 1995 i quatre dècimes superior a la registrada a l'abril.

L'alt preu del petroli és, un cop més, el responsable de l'elevada taxa d'inflació, tant de la interanual com de la mensual, encara que aquesta última també s'ha vist influenciada per l'encariment del vestit i el calçat per la nova temporada primavera-estiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.