Economia

economia

Les eleccions a les cambres de comerç seran el 20 de setembre

Des de cinc dies abans, es podrà votar de forma telemàtica, amb un sistema de seguretat reforçat

El govern ha convocat per al 20 de setembre les votacions per renovar els òrgans de govern de les 13 cambres de comerç catalanes. Aquest és el dia escollit per triar candidatures de forma presencial però des de cinc dies abans, entre el 15 i el 19 de setembre, es podrà votar de forma telemàtica. El vot electrònic es va permetre per primer cop a les últimes eleccions camerals, celebrades al 2019, però la polèmica que va envoltar aquest sistema –amb centenars de vots impugnats– ha obligat la Generalitat a reforçar els mecanismes de seguretat. El departament d’Empresa i Treball –que tutela les cambres– ha avançat que en aquesta convocatòria hi haurà un sistema d’autenticació mitjançant SMS que “oferirà més garanties a l’hora d’identificar les persones electores i evitar un ús fraudulent dels certificats electrònics necessaris per votar”.

Aquest sistema de seguretat reforçada, recorda la conselleria, desenvolupa el sistema de garanties del nou decret electoral, aprovat fa pocs dies, que també inclou la prohibició expressa de la delegació del vot. Aquest punt va ser el que més maldecaps va portar a les últimes eleccions, sobretot a la Cambra de Comerç de Barcelona. A partir d’ara, les persones físiques votaran en el seu propi nom i les jurídiques només ho podran fer a través d’un representant legal acreditat.

Segons la resolució aprovada avui pel govern, ala capital catalana hi haurà 11 col·legis electorals, mentre que per a la resta de cambres hi haurà un únic espai de votació. La convocatòria també recull els terminis de presentació que tenen les diferents candidatures: del 24 de maig al 7 de juny. A la Cambra de Comerç de Barcelona, la de més pes, la gran incògnita és si la candidatura independentista que fa quatre anys va fer història guanyant les eleccions aconseguirà revalidar la majoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA