Economia

Els funcionaris de justícia comencen avui una vaga indefinida per reivindicar millores salarials

Reclamen al govern espanyol que s’assegui a negociar millores retributives com ja ha fet amb lletrats, jutges i fiscals

Els treballadors i treballadores de l’Administració de Justícia comencen aquest dilluns una vaga indefinida per reclamar millores salarials. Mentre jutges i fiscals firmen aquest dimarts un acord d’increment salarial d’uns 450 euros bruts al mes i els lletrats també van assolir fa uns mesos millores retributives, els funcionaris de Justícia denuncien la negativa del Ministeri a asseure’s a negociar amb els sindicats.

De fet, els funcionaris van començar una vaga parcial el 17 d’abril, amb aturades puntuals de 10 a 13h del migdia, tot i que durant tot aquest mes no han aconseguit cap gest per part del ministeri. Convocats per CCOO, UGT, CSIF i STAJ, les aturades de les últimes setmanes han provocat la suspensió de mig milió de judicis i la paralització de més de 30 milions d’actuacions judicials, col·lapsant els jutjats, els tribunals, fiscalies, registres civils, instituts de medicina legal i l’institut de toxicologia, segons denuncien els mateixos sindicats. Així, ara, estan cridats a la vaga prop de 45.000 funcionaris, prop del 93% de la plantilla de jutjats i tribunals de tot l’Estat, una nova manera de pressionar el govern espanyol perquè mogui fitxa.

Els sindicats recriminen a la ministra de Justícia, Pilar Llop, que hagi pactat amb lletrats, jutges i fiscals i no accepti negociar amb la resta de funcionaris, cosa que consideren “classista” i “discriminatori” al 93% del personal que constituïm els cossos generals i especials. De fet, denuncien que el govern espanyol ofereix negociar la modificació de la Llei Orgànica d’Eficiència Organitzativa (LOEO) i el desbloqueig de la carrera professional “només si renunciem a una pujada generalitzada del Complement General del Lloc”. Això ho consideren “un xantatge”, i asseguren que “no” ho acceptaran “de cap manera”.

Els sindicats reclamen al govern espanyol que presenti “una oferta econòmica per a la pujada del complement general del lloc i l’inici immediat de la seva negociació”, com s’ha fet per a jutges i fiscals, “la modificació pactada de la LOEO i el desenvolupament, també negociat, del complement de carrera professional, i que es fixi l’abonament a curt termini de les quanties inicials d’aquest complement”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona