Economia

La crisi residencial impacta en la Paeria

Construcció

El fre en el sector de la construcció i en la comercialització immobiliària ha suposat també una reducció en els ingressos de l'Ajuntament de Lleida.
Segons la liquidació del pressupost de l'any passat, la Paeria va ingressar un 15% menys del previst, cosa que suposa una reducció d'un milió d'euros per a les arques municipals en l'impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO).

El pressupost inicial preveia recaptar 6,5 milions amb aquest tribut i la liquidació ha estat de 5,4 milions, segons la tinent d'alcalde d'Economia, Montse Mínguez.

La regidora va destacar que la reducció d'ingressos havia estat superior a la prevista i que per aquest motiu en els comptes vigents de 2008 ja han previst una recaptació inferior en un 25% per aquest concepte, una previsió que les dades actuals del sector immobiliari confirmen.

També han previst una disminució d'ingressos en l'impost de plusvàlua en un 25%. Tot i això, el 2007 es va tancar amb un superàvit d'un milió d'euros després de descomptar les factures i obres pendents de pagar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.