Economia

Manuel Pizarro diu a Barcelona que és favorable a la publicació de les balances fiscals

El número dos del PP per Madrid, Manuel Pizarro, s'ha mostrat aquest dimecres favorable a la publicació de les balances fiscals i econòmiques. "Jo estic encantat de la seva publicació, però això s'ha de fer bé", ha manifestat Pizarro, el qual ha explicat que s'ha de veure "qui compra, qui ven, qui paga IVA, qui repercuteix IVA i qui acaba pagant impostos". En aquest sentit, Pizarro ha assegurat que creu en "la transparència, la llibertat i la solidaritat". El candidat dels populars a les eleccions del pròxim 9 de març ha fet aquestes declaracions a preguntes d'empresaris presents en la conferència que ha pronunciat a Barcelona en un acte organitzat per Pimec.

Pizarro també ha titllat de "mentiders" els que han dit que ell va afirmar que preferia una opa alemanya abans que catalana. "L'opa era un tema de diners i a Catalunya saben que això és sagrat", ha afirmat Pizarro, que taxativament ha negat que hagués dit mai aquella frase.

Acte seguit ha dit que "és un dels altres catalans perquè va treballar i viure a Catalunya". Així ha començat Pizarro el seu discurs en un acte organitzat per Pimec a Barcelona. Aquest és el seu primer acte electoral a Barcelona des que va ser nomenat candidat del PP. Un nomenament que ha sigut criticat per la majoria de les forces polítiques catalanes.Per altra banda, en una entrevista aquest matí a TV3, Pizarro ha desvinculat la seva gestió durant l'opa a Endesa per part d'empreses com Gas Natural i E.On d'interessos de partit. "Una opa és un tema de diners, i si algú vol dir que és polític, doncs ja s'ho farà".

"Quan he intervingut en política el primer que he fet és agafar el carnet i he deixat, per exemple, consells d'administracions que em donaven molts diners", ha afirmat. En aquest sentit, ha afegit que "les qüestions de diners són prou serioses per enredar-les en política".

Quan li han preguntat si es veia com a ministre d'Economia, ha apuntat: "Mariano Rajoy sap que el dia que guanyi podrà fer el govern que vulgui", i ha puntualitzat que les seves "ambicions en la vida estan plenes".
Respecte a la seva gestió al capdavant de l'empresa elèctrica Endesa, en concret a Catalunya, ha dit que gràcies a la seva feina, "per primera vegada l'usuari català té millor temps d'interrupció que el de Madrid". Ha explicat que "la xarxa de Fecsa estava caient" i que es va intentar sanejar "una empresa que anava molt malament". La companyia, segons Pizarro, va invertir els últims cinc anys 5.229 milions d'euros a Catalunya per millorar la infraestructura.

Quan s'ha referit a possibles critiques rebudes des de Catalunya, ha dit que si els catalans "troben algú que els posi 5.000 milions i a sobre es fiquen amb ell, per descomptat que no vindrà gaire gent a posar-hi diners".

Sobre els 400 euros
Pizarro ha criticat la proposta del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de tornar 400 euros de l'IRPF perquè "no és seriós" que et tornin una cosa que prèviament ja has pagat.

Ha proposat fer "una reforma fiscal en profunditat" on l'Estat no retingui aquesta quantitat i per tant després "no s'hagi de tornar a pagar".

Respecte a la crisi borsària, ha dit que la solució passa per "ajudar la persona que no pot pagar la hipoteca perquè la pagui" mitjançant "un sistema fiscal que permeti reintroduir diners en l'economia d'una forma que sigui senzilla i que a la gent li permeti projectar la seva vida", ajustant "el nivell de despesa, per sanejar un sobreendeutament".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.