Economia

La UGT apostarà perquè en els convenis col·lectius s'acordin salaris mínims de 1.000 euros

Laboral

La UGT considera “insuficient” el guany de poder adquisitiu que acumula el salari mínim interprofessional (SMI) des del 2004, que ha estat del 13%. El sindicat ja ha advertit que durant la pròxima legislatura apostarà per aconseguir que l’SMI pugi fins als 885 euros i que en els convenis col·lectius s’aconsegueixin salaris mínims garantits de 1.000 euros.

El sindicat ha recordat que la quantia de l’SMI actual (570,6 euros) es troba “lluny” de representar el 60% del salari mitjà net, que és el que fixa la Carta Social Europea de la UE. A l’Estat espanyol, segons la UGT, el 60% del salari mitjà net es troba actualment en els 885 euros que reclamen.

Tot i que el sindicat estima que s’ha avançat en la revaloració de l’SMI des del 2004, i que està previst, com ha anunciat el govern central, que l’any 2008 ja arribarà als 600 euros, recorda que és el penúltim més baix –només per davant de Portugal– de la Unió Europea dels Quinze. Espanya és l’Estat europeu amb un nombre més petit de perceptors de l’SMI –el 0,8% del total dels treballadors.

El sindicat ha insistit que cal donar “cobertura legal” als acords assolits sobre l’SMI en el diàleg social del desembre del 2004, que van ser aprovats en consell de ministres aquell mateix mes.

Oposició de la patronal
Els acords, que no van esdevenir norma per l’oposició de la patronal CEOE, fixaven que la revaloració de l’SMI es faria a partir del 2008 mitjançant una clàusula de revisió salarial, que s’activa per evitar pèrdues de poder adquisitiu si l’IPC real supera el previst oficialment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.