Economia

economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

La fira BioCultura, de productes ecològics i consum responsable, arriba a la trentena edició. Des d’avui i fins diumenge el Palau Sant Jordi de Barcelona, tornarà a ser el centre on s’hi exposen i es poden comprar els productes ecològics més rellevants del moment, especialment de menjar però també de moda, de decoració i de teràpies alternatives. BioCultura “té el ferm propòsit de seguir sorprenent els visitants amb les darreres novetats del sector ecològic. Cada vegada les propostes són més variades i ens faciliten adoptar uns hàbits saludables i a consumir de forma més responsable”, diu la seva directora Ángeles Parra.

“Fa 30 anys ens tractaven de bojos i ara som referència i el món sap que teníem raó”, manté Parra, que recorda que la primera edició es va fer a les Drassanes quan el moviment “bio” pràcticament no existia. “Ara l’etiqueta ecològica està molt ben valorada però aleshores no hi havia ni certificacions ni res. Vam ser nosaltres, Vida Sana, els que vam començar a certificar, a fer cursos i formació pels agrònoms i professionals del sector“. Hi haurà uns 400 expositors d’alimentació bio, cosmètica ecològica, moda sostenible , casa sana, turisme responsable, energies renovables , mobilitat sostenible, artesanies i ONG’s. Paral·lelament a l’exposició es faran més de 300 activitats i s’esperen uns 50.000 visitants. Vida Sana, organitzadora del Biocultura, faran activitats en col·laboració amb l’Oficina Conjunta de l’Alimentació Sostenible de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona per contribuir a visibilitzar i promoure els objectius establerts a l’Estratègia de l’Alimentació Saludable i Sostenible de l’ajuntament i l’Estratègia Alimentària de Catalunya, especialment els vinculats a l’increment de la producció, la venda i el consum d’aliments ecològics, de temporada i de proximitat, així com la distribució a cadenes més curtes, justes i equilibrades.La segona edició de la jornada tècnica professional “Promovent l’alimentació ecològica a Catalunya 2024” pretén ser un punt de trobada per a reflexionar, debatre, connectar i compartir coneixements entre directius de diferents àmbits del sector ecològic català. En aquesta edició, com va començar ja la passada, pren importància unes jornades dedicades a l’esport saludable i a la salut en general. Entre les conferències sobre aquest sector cal destacar, per exemple, algunes dedicades a l’esport i el dejú, avui que el dejú intermitent, per exemple, està tan de moda. En aquest espai dedicat a la salut corporal hi haurà un espai per a fer ioga i meditacions dirigides.L’espai de showcooking, sempre un dels més visitats, acollirà, entre d’altres, l’activitat Receptes tradicionals per a una cuina sostenible durant els quatre dies de BioCultura, una faceta lúdica dirigida als visitants on es presentarà cada dia una recepta de la cuina tradicional mediterrània elaborada amb ingredients ecològics, locals i de temporada. Durant la preparació de la recepta, s’abordaran els conceptes fonamentals que defineixen una alimentació sostenible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.