Economia

QUERALBS

FGC alerta que el consistori encara no ha signat el principi d’acord sobre Vall de Núria

Assegura que això pot posar en perill les temporada turístiques d'estiu i d'hivern

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) alerta que la temporada turística d’estiu a Vall de Núria està en risc perquè l’Ajuntament de Queralbs encara no ha signat el conveni que recull el principi d’acord per renovar la concessió dels terrenys. A més, assegura que, si no es signa, també perilla la propera temporada d’esquí. “FGC vol mostrar la seva profunda preocupació atès que, per poder obrir les instal·lacions aquest estiu cal, tenir signat aquest conveni”, explica en un comunicat. Aquesta signatura també és necessària per fer els “els grans manteniments normatius que afecten els remuntadors i instal·lacions per cable amb les tramitacions administratives que això requereix ”. Aquesta tasca és un requisit indispensable amb vista a la temporada d’hivern.

FGC i l’Ajuntament de Queralbs van arribar a un principi d’acord per renovar la concessió de Vall de Núria el 30 d’abril passat, dia en què finalitzava la pròrroga d’explotació. Això va posar fi a mesos de negociació per pactar les condicions de la nova concessió i a la possibilitat que FGC abandonés l’explotació de Vall de Núria a causa de les exigències del consistori. El principi d’acord semblava donar viabilitat al futur de Vall de Núria, però ara torna a estar en perill perquè, segons FGC, l’Ajuntament de Queralbs encara “no s’ha posicionat” ni ha fet “cap moviment”. “La situació continua estancada”, explica FGC. Segons el comunicat, FGC va fer arribar al consistori la proposta de conveni de renovació, on es recullen totes les especificacions acordades entre les dues part, el passat 2 de maig. Des de llavors, però, assegura que no ha donat cap resposta malgrat els “constants requeriments i trucades” que s’han fet des de FGC.

“El dia 30 d’Abril semblava que la situació estava per fi encarrilada, en aquests moments veiem amb inquietud i a pesar dels esforços de FGC que les activitats al parc lúdic i a les pistes d’esquí estan en risc”, conclou el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.