Economia

Estat espanyol

L’FMI eleva mig punt la previsió de creixement per aquest any

Els Fons Monetari Internacional estima que el PIB espanyol pujarà fins al 2,4 % el 2024 i manté en el 2,1% el pronòstic per al 2025

L’entitat atribueix la revisió a l’alça de la demanda interna, la millora del consum privat i l’augment de la inversió privada

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha millorat aquest dijous la previsió de creixement de l’economia espanyola per al 2024, fins al 2,4 %. L’última revisió eleva en mig punt l’estimació feta a l’abril, quan preveia un creixement de l’1,9 % a l’Estat espanyol. El pronòstic per al 2025 es manté en el 2,1 % i el del 2026 se situa en l’1,8.

Les previsions de l’FMI són més optimistes que les del govern espanyol, que calcula una pujada del producte interior brut (PIB) del 2 % el 2024 i de l’1,9 % el 2025.

L’entitat atribueix l’alça a la forta demana interna i a la confiança en la millora del consum privat a mesura que la capacitat d’estalvi de les llars es normalitzi gradualment i els salaris pugin de manera sostinguda. També espera que les condicions financeres més favorables i el desemborsament dels fons Next Generation EU beneficiïn la inversió privada.

Pel que fa la inflació, l’FMI espera que disminueixi encara més aquest any i s’apropi a l’objectiu del 2% abans de la meitat de 2025.

L’organisme presidit per Kristalina Georgieva identifica alguns riscos per a l’economia espanyola com la fragmentació política, una menor execució dels fons europeus, una desacceleració global i una fragmentació geoeconòmica. L’FMI no descarta que un potencial rebot dels preus de l’energia i un increment “més ràpid de l’esperat” dels costos laborals.

Els responsables de l’FMI aplaudeixen el compromís del govern espanyol amb la disciplina fiscal i el desplegament del pla de recuperació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia