Economia

TURISME

L’hotel Sa Punta es modernitza i explora allargar temporades

Els germans Josep i Jaume Font van traspassar el mític hotel Sa Punta –al terme de Begur, però molt a prop del límit amb la platja de Pals– la primavera de l’any passat. Havien estirat les dates teòriques de jubilació, sense relleu familiar, però amb l’objectiu que el negoci tingués continuïtat i un futur a l’altura de la història. El trasbals dels mesos de tancament per la pandèmia va ser l’esperó final perquè acceptessin l’oferta de compra d’un grup d’inversors internacionals.

Amb la temporada alta del 2023 a punt d’arrencar, el primer estiu va ser de continuïtat i va permetre als nous propietaris dissenyar unes obres de reforma i millora que, segons explica la directora, Sandra Julià, s’han concentrat en “cinc mesos intensos, des del novembre fins a finals de març” d’aquest 2024, quan van arribar a temps de reobrir per Setmana Santa.

Arrels amb noves idees

El Sa Punta havia nascut el 1976 com a restaurant que va esdevenir referent, amb estrella Michelin diversos anys. I el 1991, els Font hi van afegir l’hotel de 34 habitacions i suites que, ara, tot mantenint la categoria de quatre estrelles, han posat al dia. L’estudi d’interiorisme Luzio hi ha prescrit nou mobiliari en què predominen les fustes i els teixits de fibres naturals, amb un marcat accent mediterrani i el concepte “només adults” com la clau per garantir estades tranquil·les. És el concepte beach house, tranquil·litat a escassos metres de les platges, amb zones comunes i piscina, restaurant i l’opció de visitar Pals, Peratallada o Ullastret, en un radi d’escassos quilòmetres.

Pel que fa a les habitacions, n’han reestructurat l’oferta i les segmenten força entre les que tenen vistes al mar –amb l’horitzó privilegiat de les illes Medes i la badia de Pals– i les que miren cap a les zones de jardins o boscoses al voltant, amb el valor afegit de les terrasses, que arriben als 60 m² en el cas de la suite, o amplis balcons.

Julià explica que, a banda de conservar la clientela assídua a l’estiu i alguns caps de setmana o ponts al llarg de la primavera i la tardor, volen explorar nous mercats: d’una banda, el de proximitat de l’interior de Girona i la resta de Catalunya per a escapades de cap de setmana, però també les oportunitats que s’obren, per exemple, amb grups de ciclistes que ja hi aterren, a més d’Europa, des dels Estats Units, amb la tirada que les carreteres gironines van consolidant com a complement a la proximitat relativa de Barcelona. I amb paquets per a grups en què tots els desplaçaments i l’organització es contracten i funcionen sols. La intenció és allargar les dates d’obertura i redistribuir la demanda entre més mesos a l’any.

Revolució a la cuina

Reapostant pel quilòmetre zero, amb l’arròs de Pals, el peix fresc i la vedella de Girona, el xef Josep Maria Martínez, que ja havia treballat a la casa, ha dissenyat una carta més simple, però no hi falten arrossos suculents, com el de mar i muntanya –llamàntol i pollastre–, que cada diumenge ofereixen en un menú amb preu tancat de 65 euros per cap. La “terrina de foie germans Font” és un homenatge a la carta històrica.

El restaurant té més autonomia, ara sota la marca pròpia Dàlia. I entre les novetats també hi ha una oferta paral·lela més informal, amb hamburgueses i plats més lleugers, pensant en els sopars dels hostes. Al restaurant sí que preveuen la presència de criatures i ofereixen plats i menú infantil. Per tancar el cercle i lligar estada, experiència i quilòmetre zero, l’hotel vol enfortir vincles amb productors locals i una de les iniciatives són les visites al celler Mas Geli, que a banda de nodrir amb algunes referències el valuós celler de l’establiment, ofereix als hostes conèixer el procés productiu i tastar-ne el resultat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Bones perspectives del sector turístic de Lleida en l’inici de la campanya d’estiu

Lleida

Ecosol va contractar 126 persones en risc d’exclusió social durant el 2023

GIRONA
economia

El Vendrell ressalta la fortalesa del seu comerç de proximitat

El Vendrell

Visen un 30% més de projectes fotovoltaics a la demarcació el 2023

GIRONA
Economia

CCOO crida a fer vaga a la Copa Amèrica pels expedients a empleats del Port Olímpic

Barcelona
Economia

Destinen 1,7 milions a contractar més personal de suport als temporers de Lleida

Lleida
Economia

Damm tanca el 2023 amb 130 milions de benefici, un 28% més que l’any anterior

barcelona

Les càrnies i la indústria química fan créixer les exportacions gironines a l’abril

girona
economia

La Caixa preveu augmentar la inversió en Naturgy i Telefònica

barcelona