Economia

ECONOMIA

Calella fraccionarà en dos anys la pujada del 80% de la taxa de les terrasses

El govern de Calella, de Junts i el PSC, finalment aplicarà en dos anys la pujada del 80% de la taxa d’ocupació de terrasses de bars i restaurants a l’espai públic. Em concret, i tal i com es va aprovar en el darrer ple, aquest any s’abonarà la meitat i l’altra meitat durant el 2025. A més, l’any vinent els interessats podran fraccionar el pagament en funció de la seves necessitats i com si fos una tarifa plana gràcies a un nou sistema de pagament més flexible pactat entre l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona que té delegat el cobrament dels impostos locals. L’anunci ha estat rebut amb moderada satisfacció per l’Associació Turística Calella (ATC) i Calella Centre Comercial que havien presentat al·legacions. Les dues entitats empresarials celebren el fraccionament del pagament, però lamenten que no s’hagi tingut en compte la seva petició d’aplicar un criteri d’estacionalitat. En declaracions a Ràdio Calella Televisió, el president de Calella Centre Comercial, Toni Llamas argumentava que el preu a pagar no hauria de ser igual tots els dies de l’any. “Entenem que s’havia de posar al dia perquè tot s’encareix, però aquí s’estableix que s’haurà de pagar 1,23 euros per taula tots els dies de l’any. A l’hivern, la majoria de terrasses estan tancades i per això demanàvem la doble tarifa estacional hivern i estiu”, va precisar.

L’ordenança que recull l’augment de la taxa de les terrasses també implica un millor control en la sobreocupació de places i carrers que inclou que els establiments hagin de penjar en lloc visible la llicència corresponent, que els elements al carrer no podran portar publicitat excessiva i s’hauran de recollir a les nits i tampoc no es podran instal·lar elements acústics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia