Economia

Economia

CCOO crida a fer vaga a la Copa Amèrica pels expedients a empleats del Port Olímpic

CCOO ha fet una crida als treballadors del Port Olímpic per fer vaga del 22 d’agost al 27 d’octubre, coincidint amb la celebració de la Copa Amèrica de Vela. El sindicat ha acusat la gestora del servei, Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) de “represaliar” la plantilla i el comitè de vaga per haver fet una aturada d’una hora el passat 30 de maig. Així, ha afirmat que B:SM ha obert expedients disciplinaris a un terç de la plantilla estable de marineria arran d’aquesta protesta. Fonts de B:SM han explicat que aquests expedients no tenen “cap vinculació” amb el dret a vaga dels empleats i han apostat per “la cerca de consensos i pel diàleg”. Han indicat que estan a l’espera que el departament de Treball convoqui una reunió de mediació.

CCOO, per la seva part, manté que no tolerarà el que considera “agressió” contra la classe treballadora i ha anunciat una campanya per denunciar “la nefasta gestió” de la direcció de B:SM, amb diverses accions per aportar transparència i assenyalar qui són, des del seu punt de vista, els responsables d’aquesta situació. A més, ha anunciat que crearà una caixa de resistència per a dotar a les persones afectades dels recursos necessaris per la defensa dels seus drets laborals.

L’origen del conflicte està en els ajustaments laborals que van fixar-se amb motiu de la celebració de la Copa Amèrica. CCOO ha afirmat que aquestes condicions obliguen els empleats a “renunciar” a les seves vacances i contemplen un augment salarial de 12 euros diaris vinculat a un “plus de disponibilitat” que, malgrat estar recollit al conveni col·lectiu, no convenç els treballadors. “Deixa la porta oberta perquè estiguem disponibles en qualsevol moment per si passa res durant l’esdeveniment”, han apuntat fonts sindicals.

Per la seva banda, fonts del gestor del Port Olímpic, B:SM, han defensat que els ajustos derivats de la Copa Amèrica es van pactar el 8 de maig amb el comitè d’empresa, que està format per quatre seccions sindicals, i que només CCOO s’hi va mostrar en contra. Alhora, han manifestat que les modificacions d’horari només es faran els dies en què tingui lloc l’esdeveniment esportiu. Han remarcat que s’han dissenyat respectant els descansos de jornada laboral, i han indicat que preveuen compensacions econòmiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia