Economia

unió europea

Brussel·les acusa Apple d’incomplir la llei europea de competència amb l’App Store

La investigació preliminar de la Comissió Europea conclou que impedeix els desenvolupadors d’aplicacions informar els consumidors d’opcions de compra més econòmiques

La Comissió Europea acusa Apple d’incomplir la llei de mercats digitals de la UE perquè l’App Store “impedeix als desenvolupadors d’aplicacions dirigir lliurement els consumidors a canals alternatius d’ofertes i continguts”. Això és el que ha conclòs Brussel·les en una avaluació preliminar de la investigació oberta al març, segons informa l’ACN.

La Comissió Europea estableix que, sota la norma comunitària per garantir la competència en els mercats digitals, els desenvolupadors d’aplicacions han de poder distribuir de manera “lliure de càrrecs” les seves aplicacions a l’Apple Store, així com poder informar els consumidors d’alternatives de compra més barates i dirigir-los a aquestes alternatives de compra. Segons Brussel·les, Apple no compleix cap dels requisits.

L’executiu comunitari també apunta que Apple imposa “càrrecs” que “van més enllà del que és estrictament necessari”. Considera que les comissions que cobra Apple als desenvolupadors són excessives, com la taxa que percep per cada compra de béns o serveis digitals que un usuari fa en els set dies següents a la sortida de l’aplicació.

El procés, que pot acabar amb multes, encara no ha acabat. Ara, la companyia pot respondre a aquestes conclusions. En cas que es confirmin les sospites, Brussel·les pot adoptar una decisió de no compliment en dotze mesos des de l’inici del procediment, que va ser al març.

En cas d’incompliment de la llei, Apple s’exposa a una multa de fins al 10% de la seva facturació mundial. La sanció pot arribar a ser del 20% en cas d’incompliments reiterats.

En paral·lel a aquesta investigació, segons informa l’ACN, l’executiu comunitari també ha obert un procediment a la companyia nord-americana per sospites que “els nous requisits contractuals per a desenvolupadors d’aplicacions de tercers i botigues d’aplicacions” també incompleixen les normes comunitàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La farmacèutica Esteve inverteix 100 milions en una nova planta a Celrà

CELRÂ
economia

Cinquanta contribuents sumen un deute amb la Hisenda catalana de més de 83 milions

barcelona
economia

Criteria dobla la seva participació a Telefónica amb l’objectiu de ser el seu primer accionista

barcelona
EMPRESA

Scalpers obre avui les portes d’un nou ‘outlet’ a Llagostera

LLAGOSTERA

El càmping la Ballena Alegre vol ser referent de turisme regeneratiu

SANT PERE PESCADOR
Transport

Air China torna a connectar Barcelona amb Xangai

Barcelona
ECONOMIA

L’enogastronomia, el més valorat pels turistes del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Matadepera té l’índex socioeconòmic més alt dels municipis de més de 500 habitants

Barcelona

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT