Economia

La farmacèutica Esteve inverteix 100 milions en una nova planta a Celrà

La farmacèutica Esteve invertirà 100 milions d’euros per aixecar una nova planta de producció al seu complex del polígon de Celrà, segons recull l’Acn. Les obres, que ja han començat, es preveuen enllestir el darrer trimestre del 2026. Les noves instal·lacions permetran incrementar fins a un 45% la capacitat de producció de principis actius a Celrà, i augmentar en un 15% la global de la companyia.

Esteve explica que la planta s’acompanyarà també d’un increment de plantilla d’un centenar de treballadors, que se sumaran als 370 actuals. Gràcies a aquesta inversió, la farmacèutica produirà nous principis actius, que s’afegiran al seu portafolis actual, i que es distribuiran a Europa, els Estats Units i el Japó.

L’any passat, el grup farmacèutic barceloní va tancar l’exercici superant els 700 milions en vendes. I precisament, durant l’anunci dels resultats, la companyia ja va anunciar que construiria una nova planta de fabricació de principis actius a Celrà. Ara, Esteve ha donat més detalls d’aquesta inversió i hi ha posat terminis.

Les obres de la nova fàbrica, que ja han començat, s’enllestiran a finals del 2026 (es preveu que les instal·lacions estiguin operatives al llarg del darrer trimestre d’any). Suposaran una inversió global de 100 milions d’euros i permetran contractar un centenar de treballadors, que se sumaran als 370 que Esteve té actualment a Celrà.

A més d’aixecar els nous edificis de producció i de serveis, l’ampliació també afegirà al complex 150 metres cúbics de volum de reacció. Segons concreta la farmacèutica en un comunicat, un cop l’obra s’enllesteixi, la planta de Celrà incrementarà la seva capacitat de producció en un 45%. I de retruc, el global del grup ho farà en un 15%.

“La construcció de la nova unitat representa un avenç significatiu en el negoci de desenvolupament, fabricació i venda de principis actius per a tercers”, recull el comunicat. La planta disposarà “de solucions tecnològiques avançades, que permetran elaborar principis actius farmacèutics d’alta potència, a més d’incorporar diverses innovacions en digitalització i ús de dades”.

Des d’aquí, Esteve concreta que la companyia produirà “diversos productes nous”, que s’afegiran al seu portafolis actual, i que es distribuiran “als principals mercats regulats”. En concret, Europa, els Estats Units i el Japó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia