Economia

pacífic sud

Nova Zelanda elevarà fins als 56 euros per persona la taxa turística

El país oceànic va rebre l’any passat 4,9 milions de visitants

El govern neozelandès ha decidit apujar el cost d’entrada amb l’objectiu d’ajudar a mantenir els serveis públics i a la conservació del seu patrimoni

Les autoritats de Nova Zelanda han anunciat aquest dimarts un augment del 285% de la taxa turística d’entrada al país a partir del pròxim octubre, un impost que té per objectiu ajudar al manteniment dels serveis públics del país i a la conservació del seu patrimoni.

Els visitants que arriben al país oceànic a partir de l’1 l’octubre hauran de pagar 100 dòlars neozelandesos (56 euros) per l’Impost de Conservació i el Turisme per a Visitants Internacional, davant els 35 dòlars neozelandesos (uns 20 euros) actuals.

El ministre de Turisme i Hostaleria, Matt Doocey, ha justificat la nova tarifa al·legant que ajudarà a cobrir el cost que el turisme implica en el país.

“El turisme internacional implica costos per les comunitats locals, inclosa una pressió addicional sobre la infraestructura local i més grans costos de manteniment i conservació del patrimoni”, diu Doocey en un comunicat publicat aquest dimarts i recollit per Efe, en el qual destaca la important aportació del sector turístic a l’economia local. Prop de 4,9 milions de turistes van visitar Nova Zelanda el 2023 i van aportar a l’economia prop d’11.000 milions de dòlars neozelandesos (6.177 milions d’euros), segons dades oficials.

Doocey assegura que tot i l’augment de la taxa, implementada des del 2019, el govern neozelandès està compromès a continuar fent creixent el sector i que és “poc probable” que la nova tarifa, que representa menys del 3% de la despesa total per visitant, tingui un impacte significatiu en el nombre de turistes. Tot i això, Rebecca Ingram, directora executiva d’Indústria del Turisme Aotearoa, opina que l’increment de l’impost foragitarà uns 48.000 visitants i suposarà una retallada en la despesa dels turistes, segons ha dit en declaracions a l’emissora pública Radio New Zealand i recollides per Efe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia