Economia

Unió de Pagesos preveu una collita d’arròs “normal” amb 140 milions de quilos

Unió de Pagesos preveu que la collita d’arròs d’enguany serà “normal” i calcula que es fregaran els 140 milions de quilos a Catalunya. D’aquests 130 milions es colliran al delta de l’Ebre, mentre la resta provindran de l’Alt i Baix Empordà. De fet, a les Terres de l’Ebre la campanya de la varietat bomba va començar fa un parell de setmanes, set dies abans respecte a l’any passat, arran de les altes temperatures i la presència de fongs. Pel que fa a la varietat perlat rodó J. Sendra, el sindicat preveu que la campanya s’iniciï a partir del 15 de setembre. El sindicat segons informa l’ACN alerta, però de la dificultat sobre el control de les males herbes i el repunt del caragol maçana al Delta.

Un sobrecost a la collita

Pel que fa al control de les males herbes, especialment de l’anomenada ’leptochloa’ (mill americà) en finques on s’ha realitzat la sembra en sec, aquesta ha comportat importants maldecaps a la pagesia, perquè ha hagut de fer-ne front amb un desherbatge manual i s’ha vist obligada a contractar colles per birbar a mà amb el cost que representa. Per això, el sindicat ja ha traslladat el problema al Departament per analitzar les causes i trobar-ne una solució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia