Economia

economia

L’Opa del BBVA al Sabadell s’alenteix

La CNMV avisa que la revisió de la documentació s’atura cada cop que necessiten aspectes a aclarir de l’entitat a adquirir, pel caràcter “hostil” de l’operació

El caràcter “hostil” de l’oferta de compra del BBVA al Sabadell s’alenteix, tot i trobar-se encara en la seva fase inicial d’anàlisi, per part de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La presidenta de l’organisme estatal, Cani Fernández, ha admès avui que l’etapa inicial hauria de durar un mes, però el calendari s’atura cada vegada que els tècnics de la CNMV veuen que els falta alguna informació rellevant. “En el cas d’una opa hostil tenim tota la informació de l’adquirent, però no de l’objecte de l’opa, hem obtingut la informació a base de sol·licituds, que han sigut reiterats”, ha assegurat Fernández avui.

La responsable del mercat ha demanat “paciència i respecte als treballs dels tècnics” que supervisen l’opa. Un cop acabi la primera fase, la CNMC decidiria si aprova l’adquisició, si s’avala amb compromisos o si passa a una “segona fase. La segona dura tres mesos i acabarà amb una aprovació amb compromisos, amb compromisos i condicions, o una eventual prohibició”, ha detallat.

Pel que fa a les condicions, Fernández només ha avançat que la comissió podria imposar exigències per evitar que la fusió de dues entitats com el BBVA i el Sabadell perjudiqui la competència bancària.

L’anunci que la revisió de la documentació s’alenteix es produeix en plena topada entre les dues direccions dels dos bancs. Avui mateix, l’entitat d’origen vallesà ha anunciat 429 milions d’euros en dividends pels accionistes (un efectiu de 8 cèntims per acció el proper 1 d’octubre) que rebran totes les accions de l’entitat adquirides fins al 26 de setembre. El resultat serveix al seu president, Josep Oliu, per recordar que confia en les “ les excel·lents perspectives de millora de la rendibilitat per als anys vinents”.

També el BBVA insisteix en que l’operació és “per a les Pimes i les empreses”, com va exposar dimarts el seu president Carlos Torres. Promou aquesta setmana que és el primer banc estatal a oferir assessorament per crear una empresa o negoci de manera gratuïta, en clara aposta per aquest segment de clients. .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

La plantilla de Lékué a la Llagosta es mobilitza contra el tancament de la planta: “Estem pagant una mala gestió”

La Llagosta
economia

L’Opa del BBVA al Sabadell s’alenteix

barcelona
unió europea

La CE veta l’ús d’un agent químic present en caixes de pizza

barcelona
regne unit

El Banc d’Anglaterra no es deixa arrossegar per la Fed i manté els tipus en el 5%

barcelona

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona