Economia

medi ambient

Injecció de 2,7 milions d’euros per reparar els danys dels fenòmens meteorològics de 83 municipis tarragonins

Destaca l’escullera del passeig Botigues de Mar d’Altafulla o els barrancs i la neteja de les Cases d’Alcanar

La Diputació de Tarragona ha concedit 2,7 milions d’euros a 83 municipis i EMD del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès que han patit desperfectes i destrosses per violents fenòmens meteorològics o situacions excepcionals, com els problemes d’abastiment d’aigua potable. La reparació de l’escullera al passeig Botigues de Mar a Altafulla, al Tarragonès, o les actuacions a barrancs i la neteja a les Cases d’Alcanar, al Montsià, són les més destacades de les 133 actuacions finançades. Altafulla rebrà dos ajuts, un total de 108.474,99 euros, per a reparar la afectada pels temporals de la tardor de l’any passat. A Alcanar també s’han donat dues subvencions per valor de 32.804 euros, pels aiguats de setembre de 2023.

A Roda de Berà també s’han concedit 19.468,68 euros per fer front als danys produïts a la platja, i a Xerta i Freginals també s’hi destinaran 88.000 euros i 115.680,3 euros, respectivament, per arranjar camins municipals danyats pels temporals.

Les subvencions per a municipis amb problemes d’abastiment d’aigua potable s’han concedit a l’Espluga de Francolí, que rebrà 45.000 euros pel transport d’aigua en camió cisterna; Vilaplana que obtindrà 9.661,5 euros per la construcció d’un nou pou; i Falset, que rebrà 2.094,02 euros per a la reparació de la bomba d’aigua.

Aquesta partida de la Diputació de Tarragona s’ha incrementat els últims anys per les “noves” necessitats dels ens locals i les condicions climàtiques. El 2018 tenia una dotació d’1,2 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia