Economia

economia

Lighthouse Properties compra l’Espai Gironès per 168,2 milions d’euros

Lighthouse Properties ha confirmat aquest dijous la compra del centre comercial Espai Gironès per 168,2 milions d’euros, mitjançant un comunicat enviat pel fons al regulador de la Borsa de Johannesburg (JSE). Fins ara, l’Espai Gironès era propietat de la societat gestora del fons alemany d’inversió immobiliària HausInvest, un fons d’inversió obert gestionat pel grup inversor Commerz Real Investment GmbH, a través de la seva sucursal espanyola.

L’adquisició de l’Espai Gironès s’emmarca dins de l’estratègia de Lighthouse Properties d’invertir en centres comercials dominants a ciutats en creixement i amb un sòlid suport econòmic. Com a la resta de centres comercials de la cartera ibèrica de Lighthouse, l’oferta d’Espai Gironès inclou arrendataris clau com Primark i Zara, entre molts d’altres, la qual cosa confirma la posició dominant del centre comercial i el col·loca en un excel·lent lloc per beneficiar-se de la creixent tendència a la consolidació del comerç minorista que s’està donant a Europa.

Lighthouse Properties té el seu domicili a Malta i cotitza a la Junta Principal de la Borsa de Valors de Johannesburg, amb una cotització secundària a la borsa A2X. La companyia se centra en centres comercials moderns d’alta qualitat i dominants als mercats del sud d’Europa.

Altres centres a Europa

Amb l’adquisició d’Espai Gironès, el grup té en propietat i explota 11 centres comercials a Europa amb una superfície total en lloguer de més de 425.000 m². L’Espai Gironès es va identificar com un actiu estratègic per a l’adquisició a causa dels sòlids fonaments econòmics subjacents de la regió de Girona i les perspectives de creixement futur. El centre comercial complementarà la sòlida cartera que té la companyia a Espanya i Portugal, que inclou els centres comercials Salera (Castelló), H2O (Madrid), Torrecardenas (Almeria), Alegro Montijo (Lisboa) i Forum Coimbra (Coimbra).

La intenció de la nova propietat és seguir invertint a l’Espai Gironès aprofitant l’embranzida del darrer any amb els nous arrendataris que ja s’hi han incorporat recentment, així com seguir millorant la qualitat global de l’experiència del client.

A l’Espai Gironès hi treballen un miler de persones (entre establiments, oficines, i departaments de neteja, seguretat i manteniment), i a aquesta xifra s’hi ha de sumar un número important de llocs de feina indirectes, petits empresaris, comerç local i altres cadenes. Disposa de 40.000 metres quadrats de superfície distribuïts en dues plantes on hi ha instal·lats operadors líders com Primark, Alcampo, Fnac, Starbucks, Odeón Multicines, Zara, Drim, H&M, Levi’s, Bershka, Pull & Bear, Springfield, Mango, Alain Afflelou, JD Sports, Brighty&Co, Munich, Rituals, entre d’altres. El centre comercial Espai Gironès compta amb 2.500 places d’aparcament gratuït.

Una bona oportunitat

El gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà, ha fet avui una valoració positiva del canvi de propietat. “Es tracta d’una molt bona oportunitat -assegura- per seguir fent créixer l’Espai Gironès i seguir sent el centre de referència. Serà, per tant, el moment de seguir engegant molts projectes”. Afirma que Lighthouse Properties és “un fons patrimonialista” i “amb una visió a llarg termini”

 No creu Jordà que la nova propietat adopti un canvi d’estrategia: “Coneixem que la intenció del fons és continuar invertint en l’Espai Gironès, amb els arrendataris actuals com en futurs arrendataris que puguin venir en un futur i millorar encara més l’experiència qualitativa del client“. La idea és “seguir amb la consolidació per continuar sent el centre comercial de referència i complementant amb aquelles coses que calguin per seguint fent-lo créixer”. Jordà ha desvetllat avui que ha estat en contacte amb la nova propietat al llarg de l'últim mes: “Coneixem la seva manera de funcionar. Els centres que han comprat tenen unes característiques semblants a les d’Espai Gironès: són centres referència a la seves zones i consolidats”. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia