Economia

Economia

Recta final de la campanya de la fruita a les comarques de Ponent

Comença la collita de la flor d’hivern, la darrera de les varietats de pera que es planten a la zona

Els pagesos de les comarques de Ponent comencen la collita de la darrera varietat de pera que es cultiva a la zona, la flor d’hivern. S’arriba així a la recta final de la campanya de la fruita on en les properes setmanes es colliran les últimes varietats de poma com són l’story, fuji i pink lady. Segons destaca a l’ACN, el president d’Asaja a Lleida, Pere Roqué, un any més s’ha demostrat que la campanya ha durat més de vuit mesos i que, per tant, es consolida com una de les més llargues de l’estat espanyol “amb més de 20.000 llocs de treball” que li donen cobertura. La flor d’hivern és una varietat molt “preuada” als mercats interiors. S’espera que la qualitat sigui bona ja que no ha patit els efectes de la sequera com va succeir l’any passat.

La campanya de la fruita a Ponent va començar a l’abril amb les primeres aclarides de la fruita d’os i després de llavors. A partir de finals de maig es van començar a collir les primeres varietats d’albercocs, per seguir amb les nectarines, paraguaians i préssecs. Al juliol es comença la pera blanquilla i a partir de l’agost altres varietats com la poma gala i la pera conference. Al setembre predomina la poma gala i a partir de l’octubre s’acaba amb les darreres varietats fins que finalitza la campanya abans del novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.