Economia

Comerç

Centelles i Tona s’uneixen per revitalitzar el comerç local

El projecte Obrim Espais té una durada de dos anys i busca, a més, fomentar l’emprenedoria

Amb l’objectiu de revitalitzar el comerç local i fomentar l’emprenedoria, Centelles i Tona han posat en marxa el projecte Obrim Espais.“Tenim unes necessitats molt similars, un centenar de comerços i un eix comercial bastant igual”, detalla la regidora de Desenvolupament de Tona, Judit Sardà, que destaca el caràcter “cooperatiu” del projecte. L’edil de Promoció Econòmica de Centelles, Josep Arisa, destaca a l’ACN: “El comerç local està patint i se l’ha d’ajudar”. Fer una radiografia dels locals que estan buits per reactivar-los, ajudar a crear i consolidar nous negocis en àmbits com ara l’economia social són dos dels punts que inclou el projecte, que es desenvoluparà durant els propers dos anys amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona. Entre els objectius també destaca el foment del relleu en els comerços quan abaixen la persiana. “Quan un comerç tanca, costa molt que torni a obrir”, remarca Arisa. Els responsables esperen tenir a finals d’any informació sobre els locals buits.

Com passa a altres punts del territori, les plataformes digitals són una competència molt forta per al comerç local, que s’ha de reinventar. Per això, el projecte oferirà assessorament i acompanyament a botiguers i emprenedors que tinguin ganes de millorar o obrir un negoci.

Tots dos municipis coincideixen que les botigues “donen vida” als carrers de pobles i ciutats. “Quan tu veus un poble on el centre hi ha comerços tancats, fa un aire d’aïllament que no agrada a ningú”, diu Sardà. Entre els reptes del comerç local també hi ha el d’ajudar a trobar relleu a negocis que es tanquen per jubilació, una realitat que es repeteix arreu del territori.

Montse Crivillers, propietària d’una botiga de llaminadures a Centelles, aplaudeix la iniciativa i espera que serveixi per ajudar al comerç local. Creu que la societat no valora prou la feina que fan i la vida que donen als pobles i es queixa que les administracions no els ajuden. El projecte compta amb una partida de 18.000 euros, dels quals bona part els ha aportat la Diputació de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia