economia
Nou espai per promocionar productes alimentaris locals a l’aeroport de Girona
La Diputació de Girona –per mitjà del segell de qualitat alimentària Girona Excel·lent– i Girona Duty Free han posat en marxa un nou espai a la zona comercial de l’Aeroport de Girona per promocionar els productes alimentaris de la demarcació. Segons ha explicat la Diputació en un comunicat, la iniciativa té com a objectiu oferir als viatgers que passin per la terminal de Vilobí d’Onyar una selecció de productes d’alta qualitat del distintiu, entre els quals vins, olis, arrossos, ratafies, anxoves, conserves, melmelades, mel i altres productes de la gastronomia gironina, reconeguts per la seva autenticitat i elaboració artesanal.
La Diputació de Girona recorda que va crear el segell Girona Excel·lent el 2014 amb el propòsit d’impulsar el sector agroalimentari de les comarques gironines i, sobretot, fomentar-ne i difondre’n tots els productes. Els reconeixements són biennals i els guanyadors es valoren i se seleccionen a partir de tasts a cegues.
«Des de fa una dècada, treballem per aportar als nostres productors prestigi, promoció i coneixement. I aquesta és una acció més per ajudar-los a assolir l’excel·lència i a expandir-se. La base del nostre potencial gastronòmic són aquests productes de proximitat, de casa nostra», ha destacat el president de la Diputació, Miquel Noguer.
Per la seva banda, el representant a Girona d’Avolta –un dels operadors de botigues d’aeroports més importants del món, que integra Girona Duty Free–, Julián Sarro, ha assenyalat: «Estem encantats d’associar-nos amb la Diputació de Girona per portar les delícies locals i els productes artesans a Girona Duty Free. Aquesta col·laboració encaixa perfectament amb la nostra estratègia d’oferir als viatgers un autèntic sabor de la regió, potenciant el seu viatge amb sabors locals únics.”