Economia

economia

L’OPA del BBVA al Sabadell escala en tensió

“La unió impulsarà Catalunya com a ‘hub’ d’emprenedoria i innovació Europa”, augura Carlos Torres

González-Bueno no veu opcions de prosperar a l’operació del banc bilbaí al qual li nega la condició d’europeu i defineix com a “banc mexicà en euros”

L’OPA del BBVA al Banc Sabadell escala en tensió i entra en una fase en què els projectils conviuen amb els cants de seducció. Amb motiu del BBVA Spark Summit a Barcelona, el president del BBVA, Carlos Torres, ha defensat la catalanitat del banc bilbaí. “Som el banc que més ha apostat per Catalunya en l’última dècada”, destaca Torres tot recordant la integració de Catalunya Caixa i d’Unnim. “La unió del BBVA amb el Banc Sabadell impulsarà Catalunya com a hub d’emprenedoria i innovació Europa”, ha augurat. Sobre un altre escenari, els Matins d’Esade, també a Barcelona, l’encarregat de donar la rèplica havia estat abans el conseller delegat del Sabadell, César González-Bueno, que ha entrat també en el terreny dels pronòstics per alertar que no veu opcions de prosperar a l’operació del banc bilbaí al qual li nega la fins i tot la condició de ser europeu i que aquests dies ha arribat a definir com a “banc mexicà en euros”. “L’OPA no té perspectives de sortir, el preu és clarament insuficient i des d’aleshores ha caigut per la caiguda de valor del BBVA així que si ja ho era d’insuficient ara ho és més, no és acordada ni amistosa i els accionistes no tenen tota la informació”, ha assegurat González-Bueno.

Enmig de la campanya de seducció que acompanya tota opa i amb hores de diferència, Torres ha defensat les bondats de l’operació i ha reivindicat el compromís del BBVA amb el territori i amb les empreses catalanes, amb un increment del finançament de l’11% a Catalunya i del 15% en el cas de les pimes catalanes. Segons el president del BBVA, Catalunya viu un moment excel·lent per a les empreses en general i especialmet per a les start ups, que han crescut fins a sumar més de 2.000 companyies, d’acord amb Acció, l’agència de la competitivitat de l’empresa de la Generalitat.

Una visió diametralment oposada ha defensat el conseller delegat del Sabadell. “No és el mateix ajuntar dues entitats amb complementarietat geogràfica i de negocis que ajuntar dues entitats que redueixen fortamnt competència en alguna àrea geogràfica o algun negoci. Les pimes necessiten diversos bancs, ja que podrien tenir dificultat per accedir al crèdit bancari ja que el que busquen és diversificar el seu finançament”, ha esgrimit González-Bueno. “No és el mateix ajuntar dues entitats amb complementarietat geogràfica i de negocis que ajuntar dues entitats que redueixen fortamnt competència en alguna àrea geogràfica o algun negoci. No crec que sigui bo lligar la mida del banc amb la rendibilitat, ja que existeix un equilibri entre l’eficiència dels bancs i la protecció del consumidor. Precisament, aquest és el debat que està havent-hi amb l’OPA”, ha reblat.

González-Bueno ha assenyalat que el valor del bescanvi proposat per l’entitat que presideix Carlos Torres “ha caigut” des que es va posar sobre la taula, un episodi que és habitual en la història de les opes perquè el desitjat acostuma a revalorar-se i el pretendent pateix el descrèdit de la sospita de si acabarà pagant un sobrepreu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia