Economia

economia

Laboratoris Ordesa, fabricant de Blevit, torna la seu social a Catalunya

La companyia havia marxat el 2017 coincidint amb el referèndum d’independència

Laboratoris Ordesa, fabricant de les llets i cereals infantils, ha decidit retornar la seu social a Catalunya després d’haver-la traslladat a Osca el 2017 coincidint amb la celebració del referèndum d’independència de l’1-O. Segons que La Vanguardia i han confirmat a Efe fonts de la companyia, la tornada és deguda a “criteris tècnics, operatius i pràctics” de l’empresa.

“Després del tancament de la planta de Sant Boi de Llobregat, Laboratorios Ordesa ha decidit unificar tots els registres a les noves oficines del Passeig de la Zona Franca de Barcelona –a la Torre Ponent–, tant el registre sanitari com la seu social. De aquesta manera, unifica també en una única seu social les societats adquirides els últims anys: Font Activ i Sodeinn”, ha afegit la companyia.

Laboratorios Ordesa va decidir el 2022 apostar pel negoci dels complements alimentaris per a la tercera edat, la salut de la dona o per a esportistes, i per això va decidir tancar la històrica fàbrica de Sant Boi i externalitzar la producció dels seus productes alimentaris.

Laboratorios Ordesa és una de les poques empreses que ha tornat el domicili social d’entre els milers que el van traslladar a l’octubre del 2017, davant la por d’una declaració unilateral d’independència de Catalunya.

Propietat de la família Ventura, Ordesa, que factura uns 140 milions a l’any, es va limitar llavors a comunicar la seva marxa a Osca, on hi havia els orígens del negoci, i va evitar valoracions polítiques.

Des del 2017 gairebé no hi ha hagut casos de retorns de seus socials, entre ells el d’Agbar.

L’octubre del 2017, Agbar, controlada aleshores per Suez, va decidir endur-se la seu social a Madrid, tot i que el setembre del 2018 va anunciar que tornava a fixar la seva seu social a Catalunya apel·lant a l’”estabilitat econòmica”, en un dels pocs casos de moviments de tornada que han transcendit.

Tot i això, quan Agbar va fer aquest moviment era propietària només dels negocis catalans de concessió de la gestió d’aigües del grup, i la resta d’actius situats a altres parts d’Espanya penjava de Suez Spain, amb seu a Madrid des de l’any 2015.

El 2023 també va transcendir que la tecnològica Red Points, dedicada a la lluita contra la pirateria i els fraus en línia, havia tornat la seva seu a Catalunya després d’estar els últims anys domiciliada a Pamplona (Navarra).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia