Economia

economia

H&M tanca la botiga al centre de Girona

La cadena de roba H&M ha tancat aquest cap de setmana de manera permanent la seva botiga al centre de Girona. Així ho indica un gran rètol a l’aparador, a més de la persiana abaixada. El grup va anunciar al març passat el tancament en els mesos següents de 28 locals a l’Estat espanyol, entre els quals hi havia el del carrer Bisbe Lorenzana de la capital gironina. El grup suec manté la seva botiga l’Espai Gironès, que passa a ser l’única de la demarcació, segons ja consta al lloc web d’H&M.

El tancament de la botiga s’ha produït després que divendres passat la direcció de la cadena de roba va arribar a un acord amb els sindicats –validat pels treballadors– per tancar l’ERO lligat al tancament de les botigues. Finalment han estat 27 les botigues clausurades, amb una afectació de 521 treballadors acomiadats arreu de l’Estat espanyol.

El local de l’Eixample gironí, de fet, ja no funcionava a ple rendiment els últims dies, doncs ja tenia clausurat el primer pis i només s’operava a la planta baixa on havia ajuntat tant la roba masculina com la femenina.

Segons es va anunciar al març, el motiu del tancament de 27 botigues de la cadena sueca eren “causes organitzatives, productives i econòmiques”. H&M havia arribat a tenir més de 175 botigues a l’Estat i amb la reorganització actualment queda amb menys de 100. Els tancaments afecten també dues altres botigues a Catalunya, una a Viladecans i una a Badalona.

Oberta el 2008

H&M va obrir a finals del 2008 la seva segona botiga a la demarcació al número 29 del carrer Bisbe Lorenzana de Girona. La primera havia estat la de l’Espai Gironès, que és l’única que es manté actualment oberta amb més de 2.500 metres quadrats de superfície (després d’una ampliació el 2015).

La botiga situada a l’Eixample de Girona tenia prop de 1.100 metres quadrats de superfície i estava centrada sobretot en moda per a dona i noia, amb un apartat també per moda per a home i noi. No hi havia apartat de roba infantil, com sí que hi ha a la botiga de l’Espai Gironès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia