Economia

economia

Catalunya bat rècords amb més de 9.600 multinacionals instal·lades

Generen dos de cada deu llocs de feina i el 30% del volum de negoci i

Catalunya ha batut un nou rècord i ja té 9.602 empreses estrangeres instal·lades al seu territori. Es tracta de gairebé 350 multinacionals més que l’any passat. La xifra suposa una pujada del 3,7% respecte el 2023 però l’augment s’enfila al 70% si ens remuntem a fa una dècada. Són dades que ha presentat avui el govern en una trobada amb més de 150 directius, informa l’ACN. El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha destacat que les empreses estrangeres generen dos de cada deu llocs de treball, el 30% del volum de negoci i la meitat del total d’exportacions. El conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, confia que la xifra continuï creixent, ja que l’executiu treballa per captar més de 500 projectes “amb potencial” per invertir al territori. D’aquests projectes identificats, prop de la meitat es vinculen a les transformacions verda i digital i al voltant de 200 són “altament probables”.

Les xifres fetes públiques avui formen part del directori de filials d’empreses estrangeres a Catalunya, elaborat per l’agència pública Acció. L’informe indica que una de cada cinc multinacionals s’ha establert a Catalunya en els últims cinc anys i destaca el “creixement sostingut” de la presència d’aquestes empreses. Per sectors, per facturació els més destacats són l’automoció (17% del total), l’alimentació (11%) i la química (9%). Ressalten també les inversions tecnològiques i, de fet, les empreses d’aquest segment representen el 20% del total (el 2018 eren el 13%). Acció té localitzades empreses provinents de 90 nacionalitats, amb els Estats Units al capdavant, seguits de França (14%), Alemanya (12%), el Regne Unit (10%) i Itàlia (8%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia