Economia

economia

El tràfic de mercaderies al Port creix un 11,3% en nou mesos

Superen els 53 milions de tones entre gener i setembre

La xifra de creueristes creix un 6% durant els nou primers mesos de l’any, fins als 2,8 milions

El tràfic total de mercaderies al Port de Barcelona va superar els 53 milions de tones entre gener i setembre, un 11,3% anual més, i destaca l’increment en el tràfic de contenidors, del 21,4%, fins assolir quasi els tres milions de TEU. En un comunicat, el Port de Barcelona assenyala que tot i que l’augment dels transbordaments segueix tenint un pes important en aquests resultats, els creixements dels contenidors plens - un 7,1% en importacions i un 5,1% en exportacions- reflecteixen el dinamisme de l’economia del hinterland. També s’ha incrementat el nombre de creueristes en un 6%, fins als 2,8 milions, amb augments de dos dígits per als que comencen o acaben el viatge a Barcelona i un descens dels passatgers en trànsit.

Els granels líquids mantenen els bons resultats de mesos anteriors i les 10,5 milions de tones mogudes entre gener i setembre. En total, l’augment ha estat d’un 11,2%, amb augments més accentuats com el de les benzines, fins al 66,4% i els productes químics, fins al 105,1%. Els granels sòlids han millorat els resultats dels mesos anteriors, però encara mostren un descens del -5,9% respecte al mateix període del 2023.

Pel que fa les Unitats de Transport Intermodal (UTI) van pujar un 2,6%, fins als 328.918 camions i remolcs. En aquest punt, destaca l’increment amb els ports de els Illes Balears i d’Itàlia, així com amb Tunísia. Els automòbils nous, que han sumat 509.255 unitats, segueixen retrocedint (-13,8%) reflectint la situació del mercat europeu de vehicles.

Quant al nombre de passatgers, n’han passat 4.317.304 pel Port durant els primers nou mesos de l’any, un 4,2% més. Els ferris han sumat 4,1 milions de passatgers, un 1,1% més, mentre que els dels creuers turístics van augmentar un 6%.

El tràfic amb els principals mercats del Port de Barcelona creix tant en les importacions com en les exportacions. Els tràfics amb la Xina -el primer destí del foreland del port- creixen un 9,4%. També destaquen els increments amb els Estats Units, Turquia, Vietnam i Mèxic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia