Economia
Danone ven a Bon Preu la fàbrica de Parets, que es transformarà en centre logístic
El grup d’alimentació té prevista una inversió de 30 milions d’euros
La fàbrica de Danone de Parets del Vallès es convertirà en un ‘hub’ de distribució, centre logístic i tecnològic de Bon Preu després que les dues empreses hagin arribat a un acord. El grup d’alimentació preveu invertir-hi 30 milions d’euros per fer possible la transformació de l’espai on també hi haurà oficines i personal qualificat. L’objectiu del grup de Joan Font, és “reforçar la seva estratègia de creixement en els seus múltiples negocis”. Calculen que s’adaptarà la planta a les noves funcions en el termini de dos anys i mig. Es preveu, a més, oferir a la plantilla actual de la fàbrica, que és d’unes 157 persones, la possibilitat d’accedir “de manera prioritària” a l’empresa. Bon Preu i Danone preveuen que el traspàs de l’actiu es faci efectiu la primera meitat de l’any vinent. No ha transcendit l’import de l’operació.
Danone va anunciar el passat mes de gener la seva intenció de tancar a finals d’any la planta vallesana, on treballen 157 persones, en considerar que no era viable econòmicament. L’empresa va preveure el trasllat de la producció a Aldaia, al País Valencià, i Bèlgica. L’anunci va generar les protestes dels treballadors de la planta de Parets. Al març, la plantilla va ratificar un preacord amb l’empresa que incloïa prejubilacions a 33 empleats a partir de 55 anys, indemnitzacions per acomiadament i el trasllat de 37 persones a la planta d’Aldaia.
Danone, que dona feina a 2.000 treballadors a Espanya, apunta que des de l’inici ha volgut “demostrar el seu compromís amb el territori i les persones afectades per la decisió de tancament”. En aquesta línia, recorda que “es va comprometre a promoure la reindustrialització de la planta”. Pel que fa al Grup Bon Preu, actualment disposa de 137 supermercats de l’ensenya Bonpreu, 62 supermercats Esclat i 14 minimercats.