Economia

economia

Quatre gironins, distingits com a mestres artesans alimentaris

Quatre professionals gironins van ser distingits ahir a la nit amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari que atorga el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. En un acte presidit pel conseller Oscar Ordeig, es van entregar un total de 24 diplomes a professionals de tot Catalunya de diferents oficis: flequers; pastissers; carnissers, cansaladers i xarcuters; xurrers i formatgers.

Els professionals reconeguts de la demarcació gironina van ser: Jacint Company Tornes, xurrer de Santa Coloma de Farners que des de fa més de 30 anys està al capdavant de la Xurreria el Sol; Ignasi Moya Ruiz, forner des de fa prop de 35 anys al Forn Moya de Puigcerdà; Aleix Planagumà i Casals, carnisser de segona generació de la Carnisseria Planagumà d’Olot, i Jordi Prujà Mach, carnisser amb tres dècades d’experiència de la Carnisseria Can Prujà de Sant Antoni de Calonge.

Des del govern es destaca que l’atorgament del diploma significa un reconeixement a la trajectòria professional, per la qual cosa només s’atorga a persones amb un mínim de 15 anys d’ofici i que “excel·leixin en el domini tècnic” de la seva activitat. A més, s’assenyala que aquest reconeixement s’identifica “amb el model productiu de quilòmetre zero o de proximitat i representa un valor afegit clau en el desenvolupament i l’arrelament rural”.

El Diploma de Mestre Artesà es lliura a proposta de les entitats de representació i de defensa dels interessos professionals dels artesans o a sol·licitud de les persones interessades. Des del 1987 que es van iniciar ja se n’han entregat més de mil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.