L’ATA celebra que les administracions es coordinin contra l’oferta turística il·legal
L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) celebra, en una nota de premsa, que ajuntaments i Govern incrementin els esforços per identificar allotjaments turístics il·legals a través de la plataforma compartida per la Generalitat per localitzar anuncis d’aquest tipus d’habitatge que s’ofereixen a internet.
La Direcció General de Turisme ha engegat la coordinació amb 35 municipis catalans (una quinze a les comarques gironines) i ha començat la formació amb tècnics inspectors i agents del cos de la policia. L’ATA felicita als ajuntaments que s’hi han afegit (gairebé el 50% són de les comarques gironines) i encoratja la resta de consistoris a “sumar esforços contra una pràctica que suposa un greu perjudici tant per al sector com per la societat”, explica en la nota de premsa. “És una eina a la que la subdirectora general d’Ordenació i Inspecció Turística de la Direcció General de Turisme de la Generalitat, Anna Martínez, ja es va referir durant el darrer acte d’entrega de premis organitzat per la nostra associació i que pensem que pot ajudar en la nostra lluita de fa molts anys contra l’oferta turística il·legal”, destaca la presidenta de l’ATA, Esther Torrent.
Segons la Generalitat, els municipis gironins que s’han afegit fins ara a la coordinació de la inspecció i que han participat en la primera formació són: Lloret de Mar, Blanes, Sant Feliu de Guíxols, Llançà, Banyoles, Ripoll, Tossa de Mar, Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro, Palamós, Castelló d’Empúries, Palafrugell, Santa Pau, Torroella de Montgrí i Vidreres. L’ATA, però, té constància que altres municipis, com Calonge i Sant Antoni i l’Escala, també estan hi interessats i ja han fet la formació.