Economia

ECONOMIA

Santa Susanna vol implicar el sector turístic en l’economia circular

La II Jornada de Comunicació i Assessorament en Sostenibilitat se celebra dijous

Busca convèncer de la necessitat de descarbonitzar el sector i enfortir la resiliència de les destinacions

L’Ajuntament de Santa Susanna organitza dijous la II Jornada de Comunicació i assessorament en Sostenibilitat, que es farà el 3 d’abril a l’Auditori del Centre Cívic amb el títol El Canvi Circular: una travessa entre l’economia circular i el canvi climàtic per enfortir la competitivitat turística”. La trobada, adreçada al sector turístic, busca sensibilitzar-lo sobre la interrelació entre economia circular i canvi climàtic. Durant la jornada es parlarà sobre la implementació de principis circulars –com la reducció del malbaratament, el disseny de productes i serveis sostenibles i la valorització dels recursos locals– pot contribuir a la descarbonització del turisme i a enfortir la resiliència de les destinacions. Amb aquesta segona jornada, segons informa el mateix Ajuntament, es persegueix potenciar un espai de divulgació, aprenentatge i debat per fomentar una visió innovadora que permeti a empreses, administracions i professionals del turisme “integrar l’economia circular com a pilar fonamental en la lluita contra el canvi climàtic, garantint així la sostenibilitat i la competitivitat del sector a llarg termini.

La primera sessió de debat serà una mena e cara a cara sobre El paper de l’economia circular en la crisi climàtica, entre Maria Armiñana, coordinadora i Investigadora de la Càtedra d’Economia Circular del TecnoCampus-UPF, de Mataró, i Gisela Torrents, ambientòloga especialitzada en crisi climàtica, política climàtica internacional i transició ecològica justa.

A partir d’aquí hi haurà tres taules de debat. La primera tractarà sobre Com activar el canvi circular des del disseny, amb Isabel Carrillo, arquitecta municipal i representant del projecte “Renaturalització del front Marítim de Santa Susanna i platges intel·ligents”; Quim Pons, responsable de Serveis Tècnics d’Aqua Hotel Group; Àngel Pérez del Restaurant El Pòsit; i Fernanda Muñoz, fundadora d’ EME Concepts Arquitectura i Disseny d’hotels.

La segona taula rodona versarà sobre Com activar el canvi circular des de l’eliminació de residus?, amb Jèssica Carballo, Vincle Ambiental (Pla de millora de recollida selectiva); Noelia Santana, responsable de Qualitat d’Alegria Hotels Group; Javier Díaz, subdirector de Yurbban Hotels; i Delphine Hatsadourian, cofundadora de Swift ON Shower Smart Save Water.

I el tercer i últim debat tractarà sobre Com activar el canvi circular des de la regeneració dels sistemes naturals? , amb la presència de Sònia CallauBerenguer, cap de la Direcció Territorial Agrària de la Diputació de Barcelona; Pere Segura, alcalde de Vila-seca (Projecte de Renaturalització del Front Marítim per l’Adaptació al Canvi Climàtic); Antoni Toquero, chief Engineer Hotel ME Barcelona, Meliá Hotels International; i Jordi Ariño, federació d’Agrupacions deDefensa Vegetal Selmar.

L’economia circular és un model transformador que busca trencar amb el model productiu tradicional d’extreure, fabricar i rebutjar. Proposa un sistema en què els recursos es mantenen en ús el major temps possible i, al final de la seva vida útil, es reintegren de manera segura a l’entorn. Es fonamenta en tres principis clau, dissenyar sense malbaratament, mantenir els productes i materials en ús,i regenerar els sistemes naturals.

Aquests tres principis interrelacionats ofereixen una visió integral que impulsa la innovació, fomenta la sostenibilitat, incrementa la competitivitat, i obre la porta a noves oportunitats econòmiques i socials, fonamentals per abordar reptes tan crítics com el canvi climàtic, especialment en sectors tan dinàmics i estratègics com el turisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]