Economia

L'automoció fa fallida

Crisi

Chrysler i General Motors tenen fins a l’1 de maig i l’1 de juny, respectivament, per presentar un nou pla de reestructuració viable. En cas contrari, s’hauran de declarar en fallida econòmica –que a Europa equival a concurs de creditors– i de fet, atès els problemes que travessen les companyies per complir el termini donat pel govern dels EUA, els dos gegants de l’automoció han començat els preparatius per declarar-se en suspensió de pagaments.

Segons l’agència financera Moody’s, hi ha un 70% de possibilitats que GM i Chrysler es declarin en suspensió de pagaments. De totes dues és aquesta última la que té més possibilitats de fer fallida.

En tot cas, amb o sense suspensió de pagaments, els gegants de Detroit estan condemnats a reestructurar-se per fer front a la crisi econòmica.

Com a part d’aquesta reestructuració, GM preveu mantenir només la meitat de les marques que té ara i es quedaria amb Chevrolet, destinada al gran públic; Cadillac, com a marca de luxe, i Buick i GMC, que cobririen el mercat intermedi. A més GM, vol reduir en dos terços els 28.000 milions de dòlars que té en deute sense assegurar i els costos del programa de pensions i d’assistència sanitària dels treballadors. 

A més, la suspensió de pagaments serviria per separar les parts rendibles de l’empresa de les deficitàries. Així, es mantindrien quatre marques i la resta es liquidaria per pagar els creditors. Chrysler és qui té més risc, però, de declarar-se en fallida. Ha arribat a un acord de conveniència amb la italiana Fiat per vendre vehicles de baix consum als EUA, ja que aquest era un dels requisits demanats per Washington per ajudar financerament la companyia.

Liquidació
Tot i això, segons bona part dels analistes, Chrysler, a diferència de GM, no sobreviuria a una fallida econòmica. “En comptes de reorganitzar-se, desapareixeria”, assegura l’analista de Standard & Poor’s, Greg Maddock, que considera que Chrysler es liquidaria i vendria els seus actius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona