Economia

La calamarsada de les terres de Lleida deixa prop de 2.000 temporers sense feina

Agricultura i Treball estudien sortides per a les persones que havien de treballar en la collita de fruita

Els departaments d'Agricultura i Treball estan treballant conjuntament per buscar “la sortida menys dolenta” per als temporers de la fruita, prop de 2.000, 500 dels quals a la zona d'Alcarràs segons el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena. La majoria de collidors de fruita s'hauran quedat sense feina després del temporal de vent i pedra que dissabte va afectar bona part de la producció fruitera de les comarques del Segrià, Noguera, Pla d'Urgell i Garrigues.

Segons el conseller Joaquim Llena, els departaments d'Agricultura i de Treball estudiaran mesures perquè alguns temporers puguin seguir treballant aquesta campanya per reparar l'explotació afectada pel temporal. A l'Escala, on ha anat de visita aquest dilluns, Llena ha advertit, però, que si no hi ha possibilitat de treballar en les explotacions afectades, no hi haurà cap altra solució que rescindir el contracte laboral per causa major.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.