Economia

El govern espanyol garanteix que les pensions de viduïtat es mantindran, però amb canvis

El secretari d'Estat de la Seguretat Social, Octavio Granado, anuncia modificacions per adaptar-se "als tipus i formes de convivència de les famílies"

El govern espanyol no té intenció de suprimir les pensions de viduïtat amb la reforma del sistema de pensions sinó que aplicarà un canvi "moderat, dilatat en el temps i permanent" en el conjunt del sistema per no generar "canvis bruscos".

El secretari d'Estat de la Seguretat Social, Octavio Granado, ha negat aquest dimarts que l'executiu espanyol pensi suprimir les pensions de viduïtat i ha assegurat que és "radicalment contrari" a aplicar aquesta mesura, tal com han fet altres Estats amb l'argument que la incorporació massiva de les dones al mercat de treball fa innecessari el seu manteniment. Segons Granado, una supressió de les pensions de viduïtat tindria un "impacte negatiu per a l'equitat per raó de gènere", raó per la qual el Ministeri de Treball i Seguretat Social "mantindrà les pensions de mort i supervivència".

No obstante això, el secretari d'Estat ha precisat que sí caldrà reformar aquesta modalitat de pensions perquè "s'adaptin i corresponguin" als canvis de la societat pel que fa "als tipus i formes de convivència de les famílies". En aquest sentit, el Consell de Ministres del pròxim 29 de gener té previst d'aprovar les conclusions de la comissió de seguiment del Pacte de Toledo sobre una modificació del sistema de la Seguretat Social i que el govern espanyol prepara un seguit de mesures perquè la seva "envejable bona salut" es mantingui els pròxims 20 o 25 anys.

Octavio Granado ha remarcat el fet que l'Estat espanyol és l'únic de l'OCDE que té una comissió parlamentària que fa un seguiment permanent del sistema de pensions i ha assegurat que aquest cop el govern tindrà "un paper més actiu" amb la presentació d'un seguit de propostes que sotmetrà a consideració dels grups parlamentaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.