Economia

El creixement de l'atur ressuscita la disposició a la mobilitat laboral

Ocupació

El 60% de treballadors de l'Estat canviaria de lloc de residència per motius de treball, segons el segon estudi de mobilitat laboral de l'empresa de treball temporal i recursos humans Randstad.

Els resultats d'aquesta enquesta evidencien l'efecte que ha tingut l'implacable avenç de la crisi en els últims mesos. En l'anterior enquesta de Randstad, realitzada l'agost del 2008, només el 42% de població activa estava disposada a moure's per feina.

El fort augment de l'atur, però, ha fet canviar aquesta actitud i cada cop més treballadors estan disposats a viatjar per feina. I és que al mes d'agost hi havia poc més de 2,5 milions d'aturats a l'Estat i 342.000 a Catalunya, mentre ara n'hi ha més de 3,3 milions i 455.000 respectivament.

"Espanya s'ha caracteritzat en els últims anys per una escassa mobilitat geogràfica per motius laborals en comparació amb altres països de la UE, però això pot estar canviant a causa de la crisi i l'augment de la desocupació", explica Randstad en l'estudi.

Sense diferències
L'enquesta no presenta grans diferències de disponibilitat a la mobilitat entre la gent que treballa i la que no, cosa que mostra que no només els aturats poden canviar de ciutat per aconseguir una feina, sinó que els ocupats estan disposats a fer-ho per conservar el seu lloc de treball.

Sí que hi ha diferències entre la població immigrada i l'autòctona: el 73% de nouvinguts estan disposats a la mobilitat, mentre que en el cas dels espanyols són el 56%. Entre homes i dones, els primers són els que es mostren més favorables al canvi de lloc de residència per feina: 64% per 56% de dones. Per nivell d'estudis, la disposició a la mobilitat és més gran en els extrems: gent sense estudis i els universitaris són més favorables que la resta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ENOGASTRONOMIA

El castell d’Olèrdola reuneix els cellers que fan vi ancestral

Barcelona
economia

Els accionistes del BBVA aproven ampliar capital per l’opa al Sabadell

barcelona
economia

El Sabadell demana més concreció a l’oferta de compra del BBVA

barcelona

Pronovias redueix l’ERO a 64 persones i evita la vaga

Barcelona
economia

El TJUE avala la macrodemanda contra cent bancs per les clàusules sòl

barcelona
economia

L’Ajuntament comprarà un edifici al Raval per destinar 8 pisos al lloguer social

Barcelona
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire
economia

Catalunya supera per primer cop els dos milions de turistes estrangers en un mes de maig

barcelona