Economia

Els menjars per a col·lectius i escoles estan garantits per ara

La manca d’algun producte té encara fàcil substitució però en 4 o 5 dies podrien arribar els problemes

Les empre­ses de res­tau­ració per a col·lec­ti­vi­tats (men­ja­dors esco­lars i d’empresa, bàsica­ment) i de càtering van ser pre­vi­so­res i la set­mana pas­sada van amun­te­gar pri­me­res matèries als seus magat­zems, en funció de l’espai que tenen per fer-ho.

Això ha permès garan­tir el sub­mi­nis­tra­ment del men­jar con­trac­tat per a cada dia sense fer can­vis subs­tan­ci­als en el tipus de menús que són habi­tu­als per als dife­rents cli­ents.

Les empre­ses con­sul­ta­des per l’AVUI garan­tien ahir el com­pli­ment del ser­vei amb nor­ma­li­tat com a mínim al llarg d’aquesta set­mana i, en funció de la durada de la vaga, evi­den­ci­a­ven que els pro­ble­mes de manca de sub­mi­nis­tra­ment es podrien donar d’aquí a qua­tre o cinc dies, és a dir, a par­tir de la set­mana vinent, perquè el nor­mal és fer coman­des set­ma­nals.

Deci­si­ons ràpides
Algu­nes empre­ses han tin­gut en aquests dos pri­mers dies de la vaga de trans­por­tis­tes pro­ble­mes pun­tu­als amb deter­mi­nats pro­duc­tes, però els han resolt amb deci­si­ons ràpides: en una escola de nego­cis de Bar­ce­lona el menú d’avui pre­veia albergínies far­ci­des de pri­mer plat, però el camió que havia de por­tar aquesta ver­dura ahir no va arri­bar, i per tant els alum­nes hau­ran de men­jar pata­tes far­ci­des.

Alhora, per resol­dre aquests petits inci­dents i en esta­bli­ments o esco­les que no tenen capa­ci­tat d’emma­gat­ze­matge i com­pren cada dia, les grans empre­ses de res­tau­ració per a col·lec­ti­vi­tats els sug­ge­rien que anes­sin a les seves cen­trals a reco­llir el gènere amb cami­o­ne­tes.

Els autònoms fan la guitza
En algun cas els pro­ble­mes havien sigut en la recepció de les coman­des de begu­des, un gènere que en oca­si­ons depèn direc­ta­ment de les dis­tribuïdores, que tre­ba­llen amb flo­tes de repar­ti­ment amb vehi­cles d’autònoms, un dels col·lec­tius que més han secun­dat la vaga. Es pre­veu que avui o demà també hi hagi pro­ble­mes aïllats amb alguna ver­dura o hor­ta­lissa.

Les grans fir­mes de càtering estan ave­sa­des a les noves tec­no­lo­gies i en situ­a­ci­ons com aquesta en fan més ús que mai. A la cadena Prats Fatjó, per exem­ple, que fa les con­trac­ta­ci­ons dels ser­veis cada quinze dies, ahir es mos­tra­ven molt tran­quils. En aquesta cadena la carn es pot con­ser­var 10 dies i el peix i el marisc enva­sats al buit uns cinc dies, i per tant l’única pre­o­cu­pació que se’ls pot plan­te­jar és saber què pas­sarà amb el pro­ducte més fresc. I més encara perquè la firma ha d’ofe­rir el còctel de la inau­gu­ració diven­dres de l’Expo de Sara­gossa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.