Economia

A Mallorca se sortegen cases a 150 euros la butlleta

Habitatge

En plena crisi del sector immobiliari, a Mallorca ha aparegut una iniciativa original, pionera a l'Estat, per vendre un complex hoteler que inclou set estudis i tres cases, completament equipats. Un empresari nord-americà, George Scott, ha optat per importar un costum del seu país i sorteja aquests immobles per 150 euros cada butlleta.
Les cases estan valorades en 400.000 euros, mentre que els estudis costen la meitat. Es tracta de la primera vegada que es fa un sorteig d'aquestes característiques amb immobles a l'Estat, segons l'Associació Professional d'Experts Immobiliaris espanyola. L'Associació assegura que "aquest sorteig podria ser l'inici d'un nou mètode per vendre habitatges".

Després de diversos intents fallits per vendre el seu complex hoteler de la manera més convencional, George Scott, que ja es vol jubilar, va decidir que podria ser una bona idea organitzar un sorteig davant de notari. Per això, ha posat a la venda 33.333 bons a 150 euros cadascun, que li permetran obtenir el preu final que vol per als seus habitatges: 5 milions d'euros.

Habitatges equipats
Sorteja 7 estudis i tres cases, completament equipats, que conformen l'actual complex hoteler que dirigeix a la Serra de Tramuntana, a la zona de Galilea. Les cases estan valorades en 400.000 euros, mentre que els estudis costen la meitat. Scott assegura que no hi ha truc en aquesta iniciativa i que tot el procés, que es gestiona sobretot des d'internet, a través de la pàgina www.scottsgalilea.com, és absolutament legal: "Vaig decidir fer un sorteig i ho he comprovat amb els meus advocats d'Anglaterra i els Estats Units i va ser aprovat i registrat. Tot és legal i legítim"'.

El bo, a més, dóna dret a utilitzar els serveis de l'hotel fins que es lliurin les escriptures als guanyadors. Només que, perquè et restin els 150 euros del número a la factura, hi ha l'obligació de passar un mínim de tres nits a l'hotel. Aquest seria, diu Scott, "l'únic truc, si es pot dir així", d'aquesta iniciativa.

Gent de tot Europa
La iniciativa ha atret gent de tot Europa i de les Illes també. Ja s'ha celebrat un primer sorteig d'un estudi, però encara en queden nou. Scott ha decidit que sortejarà tres estudis més un cop hagi venut el 50 per cent dels 33.333 bonus totals, que calcula que serà d'aquí a un mes com a màxim. Després i amb el 75 per cent dels números venuts, sortejarà 3 estudis més i amb el 100 per cent venut sortejarà les tres cases d'aquest complex hoteler.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.