Economia

PESCA

Més control als punts de venda de tonyina

Els pescadors de l'Ametlla de Mar ho reclamen a la Generalitat

L'Associació de Pesca, Comerç i Consum Responsable de Tonyina Roja reclama a la direcció general de Pesca que millore el control de la cadena comercial, de manera que es garanteixi que la tonyina que es posa al mercat és legal. Concretament, proposa que els inspectors de Salut recorrin els punts de venda i els restaurants, i reclamen el document de captura de la tonyina, un document de l'organisme internacional que regula la pesca de túnids (ICCAT), ja que hi ha un pla de recuperació de l'espècie i les captures són limitades. Amb tot, els tonyinaires de l'Ametlla de Mar alerten que hi ha pescadors que capturen les tonyines sense autorització.

D'altra banda, dimecres que ve el grup Balfegó de l'Ametlla de Mar organitzarà una jornada sobre la tonyina amb investigadors del CSIC i de l'ICCAT. També hi assistirà la presidenta de la comissió de Medi Ambient, Rural i Marí del Congrés, María Antonia Trujillo. Segons els pescadors de tonyina, el darrer informe científic de l'ICCAT sosté que la població de tonyina s'ha recuperat durant els darrers dos anys, per la qual cosa proposa que es mantingui el volum de quotes pesqueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.