Economia

ASCÓ

EL MAGATZEM TEMPORAL CENTRALITZAT DE RESIDUS NUCLEARS

Tancada a favor de l'MTC a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

El Grup Veïnal de la Ribera d'Ebre deixarà la seu comarcal després del Consell de Ministres, que confien que no descartarà l'opció d'Ascó

Una setmana després de la tancada a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre contra el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears, els favorables a la candidatura d'Ascó van repetir l'acció de protesta, però en sentit oposat. “Les instal·lacions del Consell Comarcal s'han utilitzat en diverses ocasions per diferents entitats en defensa de les seues reivindicacions i això és també el que fem nosaltres”, va manifestar el portaveu del Grup Veïnal Ribera d'Ebre, Josep Maria Alcalde, un dels veïns que ahir a la tarda s'hi va tancar. Uns deu membres d'aquesta entitat van ocupar la sala de plens, on es quedaran fins avui al migdia. “Esperarem la roda de premsa posterior al Consell de Ministres”, va dir Alcalde. En el cas que el Consell de Ministres no decideixi l'emplaçament del cementiri nuclear en la reunió d'avui, els favorables a la candidatura d'Ascó deixaran la seu comarcal. “Si s'aprova la instal·lació de l'MTC a Ascó aprofitarem per celebrar-ho”, va dir el portaveu del Grup Veïnal Ribera d'Ebre, que no preveu entre les diverses opcions que l'executiu descarte la candidatura de la Ribera d'Ebre. Durant la tarda d'ahir una cinquantena de persones favorables a l'MTC van passar per les instal·lacions del Consell que el Grup Veïnal de la Ribera d'Ebre va demanar fer servir per carta al president del Consell, el republicà Bernat Pellissa.

Els defensors de l'MTC sostenen que permetria reactivar l'economia de la comarca i recorden que, segons l'informe de Catalunya Caixa, la Ribera d'Ebre està a la cua del país pel que fa al PIB.

Accions a Barcelona

D'altra banda, la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) i el Grup Intercomarcal Veïns d'Ascó es desplaçaran avui a Barcelona per entregar al Palau de la Generalitat, després que Montilla els hagi comunicat que no els podrà rebre per qüestions d'agenda, els informes sobre els terrenys d'Ascó i la incompatibilitat d'un dels membres del comitè assessor de la comissió interministerial. També entregaran aquests documents al futur president de la Generalitat, Artur Mas, que ahir encara no els havia confirmat si els podria rebre. La setmana que ve els contraris a la instal·lació del cementiri nuclear a Ascó es desplaçaran a Madrid, per lliurar els informes abans esmentats al govern de l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona
economia

El lloguer s’enfila un 9,7% el primer trimestre de l’any i fixa un nou rècord

Barcelona
SOCIETAT

La UdL i la UAB impulsen la ramaderia de precisió

Lleida
economia

Foment s’oposa a l’ampliació dels impostos a la banca i les energètiques

barcelona

El Consorci Forestal català dona suport al pla de reactivació

sant feliu de buixalleu