Economia

NUCLEAR

CiU diu que farà el possible per evitar que l'MTC vagi a Ascó

La CANC entrega al diputat electe Francesc Homs els informes que qüestionen la candidatura de la Ribera

El Consell de Ministres tampoc va prendre ahir cap decisió sobre la ubicació del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears. El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, va assegurar que el govern de l'Estat “continua buscant el màxim consens polític i social possible” abans d'adoptar una decisió i que està estudiant els centenars d'al·legacions rebudes a favor i en contra dels possibles emplaçaments. Sebastián no va voler pronunciar-se sobre el pagament de 60.000 euros diaris que l'Estat haurà de dipositar a França a canvi de la custòdia dels residus a partir de l'1 de gener del 2011.

Mentre l'executiu estatal manté el silenci, la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) continua pressionant CiU i el PSC perquè es pronuncien obertament contra l'MTC. En aquest sentit, la CANC va entregar ahir els informes que qüestionen la candidatura d'Ascó al diputat electe de CiU, Francesc Homs, que es va comprometre a fer el possible per evitar que el cementi nuclear s'instal·le a la Ribera d'Ebre. “CiU ha canviat en positiu, ara manté una actitud més bel·ligerant; diu que faran tot el que estigui al seu abast per aturar-lo”, va dir el portaveu de la CANC, Sergi Saladié. Els grups anticementiri també van entregar còpia dels informes al Palau de la Generalitat, on Montilla no els va poder rebre per problemes d'agenda.

D'altra banda, el Grup Veïnal de la Ribera d'Ebre, favorable a l'MTC, va acabar ahir la tancada de protesta a la seu del Consell Comarcal i no descarta convocar més accions la setmana que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona
economia

El lloguer s’enfila un 9,7% el primer trimestre de l’any i fixa un nou rècord

Barcelona
SOCIETAT

La UdL i la UAB impulsen la ramaderia de precisió

Lleida
economia

Foment s’oposa a l’ampliació dels impostos a la banca i les energètiques

barcelona

El Consorci Forestal català dona suport al pla de reactivació

sant feliu de buixalleu
SOCIETAT

El malviure del sector nàutic en aigües interiors

Baells