Economia

AGRICULTURA

La gelada malmet les carxofes del Delta

Les carxofes, els enciams i les escaroles dels camps de verdures i hortalisses del delta de l'Ebre han estat els cultius més malparats per les gelades que han afectat la zona els darrers dies. Els pagesos ja consideren perduda una bona part de la collita de carxofa, que, “cremada” pels efectes de les baixes temperatures, està agafant exteriorment tonalitats fosques. Tot i continuar sent comestible en bona part dels casos, els mercats les rebutgen. Les escaroles i els enciams també han resultat força afectats, especialment les fulles més tendres dels contorns. En aquest cas, els agricultors expliquen que la necessitat de retirar prèviament les parts més afectades n'encarirà la recol·lecció.

Tot i que la pèrdua de producció oscil·la entre un 15% i un 25%, el fet que la gelada hagi arribat en el moment de més intensitat i en què millor es paguen les carxofes podria arribar a retallar entre un 40% o un 50% els ingressos dels agricultors per aquest concepte. També l'enciam i les escaroles del delta de l'Ebre –on es concentra un 70% de la producció de la demarcació– han estat afectades per les gelades, que han cremat les puntes de les fulles exteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.