Economia

SANT CARLES DE LA RÀPITA

El preu del peix es manté a la baixa per la crisi

La Confraria de Pescadors de la Ràpita va tancar el 2010 amb una facturació de 13,2 milions d'euros i 3 milions de quilos de captures

El preu mitjà del quilo de peix és de 4,31 euros

El preu del quilo de peix fresc continua a la baixa. La crisi econòmica afecta els pescadors que any rere any veuen que les espècies es cotitzen a un menor preu a les llotges pesqueres. En aquest sentit, la Confraria de Pescadors de Sant Carles de la Ràpita va tancar el 2010 amb una facturació de 13.253.977,03 euros, molt similar a la de l'exercici anterior, quan els ingressos de la llotja es van reduir en 1 milió d'euros. Pel que fa al volum de captures pesqueres, van ser un 4% menys que el 2009 i es van quedar en 3.075.792 quilos.

Tot i que el preu del llagostí –una de les espècies que més es cotitza a la llotja de la Ràpita– es va arribar a pagar a 68 euros el quilo durant la campanya de Nadal, el preu mitjà d'aquest crustaci ha quedat en 23,91 euros. A més el volum de captures de llagostí ha tornat a caure durant el darrer any i s'ha limitat a 28.032 quilos, un 16% menys que el 2009, quan ja va patir una forta davallada. “La caiguda del volum de captures de llagostí no s'ha traduït en un increment de preu d'aquesta espècie. La crisi fa que hi hagi menys demanda, a excepció de les dates de Nadal”, ha explicat el patró major de la Confraria de Pescadors de la Ràpita, Eusebi Rosales. La manca de temporals de llevant durant els mesos de novembre i desembre ha fet que els pescadors tornessen al port molts dies amb només un parell de quilos de llagostins.

El moll, el lluç, la moixarra o la galera són espècies que han tingut encara un preu més ajustat durant el 2010 a la llotja de la Ràpita, on el preu mitjà del quilo de peix ha estat de 4,31 euros. En el cas de la galera se n'han pescat més de 300.000 quilos, que s'han cotitzat a un preu mitjà de 3,79 euros, cosa que ha representat uns ingressos d'1,1 milions d'euros. També el volum de captures de lluç ha permès superar el milió d'euros de facturació.

LA XIFRA

13,2
milions d'euros
ha estat la facturació de la llotja de peix de la Confraria de la Ràpita durant el 2010.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.