Economia

Audi estudia “exportar” el Q3 des de Martorell a l'Índia

Audi no preveu “de moment” adjudicar a la planta catalana de Seat a Martorell la producció d'un nou model

La firma automobilística alemanya Audi, propietat del consorci Volkswagen, estudia la possibilitat de comercialitzar al mercat indi el nou model Q3, que es fabricarà a la planta de Seat a Martorell (Barcelona).

Així ho ha anunciat el vicepresident de Màrqueting i Vendes de la companyia, Peter Schwarzenbauer, qui, durant la Conferència Anual de Resultats d'Audi, ha apuntat que, a més del Q3, podrien comercialitzar-se a l'Índia altres models com l'A3 o l'A1.

Schwarzenbauer ha explicat que la companyia està analitzant aquesta possibilitat, tot i que ha assenyalat que de moment no hi ha res decidit i dependrà de l'evolució del mercat. En aquest sentit, ha apuntat que l'Índia, al contrari que la Xina, s'ha desenvolupat primer la demanda de cotxes de mida petita, de manera que la marca està analitzant l'opció de comercialitzar l'A1, l'A3 o el Q3 en aquesta regió.

Per la seva banda, el vicepresident de Producció de l'empresa, Frank Dreves, ha assenyalat que Audi no preveu “de moment” adjudicar a la planta catalana de Seat a Martorell la producció d'un nou model, ja que primer busquen comprovar l'evolució al mercat del tot terreny Q3. El responsable de Producció ha indicat que en el si d'Audi són “molt optimistes” amb l'evolució del Q3, que es començarà a fabricar en la factoria de Martorell en la segona meitat d'aquest any i que està previst que tingui una producció inicial de 100.000 unitats anuals.

Dreves ha explicat que, si bé la corporació d'Audi no té previst adjudicar un nou model d'Audi a la planta de Seat, sí que relaciona el futur del volum de fabricació d'aquest petit tot terreny a l'evolució comercial en els diferents mercats.

D'altra banda, el president de l'empresa, Rupert Stadler, a la Conferència Anual de Resultats de la companyia, ha indicat que Audi té intenció d'arribar a un volum de vendes d'un milió d'unitats al mercat xinès en els pròxims “tres o quatre anys”.

Stadler ha subratllat que aquesta previsió de vendes s'emmarca dins de l'objectiu de registrar unes vendes a acumulades de dos milions d'unitats en aquest mercat en els pròxims tres anys. L'empresa va comercialitzar el passat exercici 227.938 unitats en aquest país el 2010, fet que suposa un fort augment en comparació de les 158.941 unitats del 2009, fet que el va convertir en el segon mercat mundial per a la marca, per darrere d'Alemanya, amb 229.157 unitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.