El jutge manté el procés de venda de Cacaolat tot i la demanda de Clesa
La reunió d'urgència d'ahir confirma que ja hi ha set empreses interessades en la històrica marca catalana
El termini per presentar ofertes acaba demà
La crisi econòmica està arrossegant moltes empreses a tancar, però cap ha aconseguit el ressò social de Cacaolat –fins a convertir-se en trending topic a la xarxa social Twitter–, amb una campanya sense precedents per salvar la històrica marca de batuts catalana. Qui també s'ha posat les piles amb gran celeritat ha estat el jutge mercantil número 6 de Barcelona, Javier Fernández, que ahir, en una reunió d'urgència amb totes les parts, va deixar clar que manté en marxa el procés de venda de l'empresa mentre es resol si el seu concurs s'acumula al de Clesa –propietària del 90% de Cacaolat– a Madrid, com van demanar els administradors concursals. A la trobada, hi van participar set empreses interessades a comprar el grup català, que tenen fins demà per presentar una oferta en ferm.
El magistrat de Barcelona, doncs, fa via, i tal com detalla el president del comitè d'empresa, José Miguel Miguel (UGT), el mercantil català “continua amb el procés de venda”, un fet que considera “una bona notícia”. De fet, demà mateix s'acaba el termini per presentar ofertes –només Vichy ha posat un aval de tres milions d'euros per mantenir els 400 llocs de treball, la producció i fins i tot el projecte d'una planta a Llinars del Vallès, però altres grups com Pascual, Central Lechera Asturiana i Victory també hi han mostrat interès– i el procés de venda es podria tancar aquest mes.
El jutge de Barcelona es va reunir ahir amb representants de la Generalitat (amb el director general d'Indústria, Joan Sureda, al capdavant), els administradors de Cacaolat, el president del comitè i representants de les quatre empreses que han fet públic el seu interès, a més de tres més. No ha transcendit quines són, però en els darrers dies han donat passes els grups de capital risc Hiperion i Simbiosis, i la cervesera Damm.
Segons Miguel, va ser una reunió “per tranquil·litzar els compradors”, i recorda que Cacaolat és “viable”. Amb tot, la liquiditat actual de l'empresa només li permetria sobreviure algunes setmanes més. Si l'expedient de Cacaolat es traslladés a Madrid, però, el més probable és que l'empresa acabés desapareixent.
LA FRASE
Un Barcelona-Madrid al Suprem?
El jutge del mercantil número 6 de Barcelona sap que el temps juga a favor de Cacaolat. Amb la reunió d'ahir amb les parts implicades en l'operació, va reiterar la decisió de mantenir el procés de venda. De fet, el jutge català no té constància formal de la petició dels administradors de Clesa i, de fet, el mercantil que du el cas de Nueva Rumasa des de Madrid no ha ni iniciat les converses sobre el tema. Com que tots dos jutjats tenen una posició jeràrquica similar, el procés es podria demorar mesos, i fins i tot podria arribar al Tribunal Suprem en cas que els jutjats de Barcelona i Madrid no es posessin d'acord sobre quin ha de dur el concurs de creditors.
El Departament d'Empresa i Ocupació i els sindicats han fet pinya amb el jutjat català. Fonts del departament van confirmar ahir que el conseller Francesc Xavier Mena “està seguint el cas personalment”.
Notícies relacionades
Publicat a
- El Punt. Barcelonès Nord 12-07-2011, Pàgina 27
- El Punt. Barcelona 12-07-2011, Pàgina 27
- El Punt. Camp de Tarragona 12-07-2011, Pàgina 27
- El Punt. Comarques Gironines 12-07-2011, Pàgina 31
- El Punt. Penedès 12-07-2011, Pàgina 27
- El Punt. Maresme 12-07-2011, Pàgina 27
- El Punt. Vallès Occidental 12-07-2011, Pàgina 27
- Avui 12-07-2011, Pàgina 18