baix ebre
El Perelló inaugura un centre d'interpretació del món de les abelles
Mel Múria renova la planta d'extracció de la mel i acosta els visitants a l'apicultura
La inversió de la instal·lació ha estat de 500.000 euros
Acostar el món de l'apicultura a la ciutadania i potenciar la mel del Perelló són els principals objectius del centre d'interpretació que l'empresa Mel Múria ha posat en marxa. Tot i que fa més d'una dècada que Mel Múria va obrir al públic una exposició i que organitza tallers didàctics per a les escoles, la productora apícola ha decidit ara fer un pas més i ha habilitat un espai de més de 300 metres quadrats des d'on mostra com s'extreu la mel de les arnes, el procés d'envasat i una exposició interactiva sobre les abelles. “Volem transmetre com funciona el món de la mel i la importància de les abelles en la natura”, va explicar el president de Mel Múria, Rafel Múria. L'empresa del Perelló ha fet una inversió de 500.000 euros, un 40% de la qual ha estat finançada pel Departament d'Agricultura.
El centre d'interpretació apícola permet als visitants observar com s'extreu la mel de les arnes, un procés que Múria realitza amb una màquina alemanya d'última tecnologia que separa la cera verge de la mel. També s'exposa el procés d'envasat de la mel i s'ofereix un recorregut didàctic sobre el món de l'apicultura, que es pot seguir amb una audioguia (en cinc idiomes). Fins ara unes 5.000 persones visitaven l'exposició de la mel al Perelló, un volum de visitants que l'empresa apícola espera superar amb les noves instal·lacions. Pel que fa a la producció anual de Múria és d'uns 150.000 quilos de mel.
LA XIFRA
LA FRASE
Sis generacions produint mel al Perelló
El Perelló concentra la majoria d'apicultors de Catalunya, amb un volum de producció anual de més de 700.000 quilos. En el cas de Mel Múria, l'inici de l'activitat es remunta al 1810 i ja han passat sis generacions per l'empresa familiar. Múria practica la transhumància seguint les diverses floracions per aconseguir un producte natural.