Els treballadors de Cacaolat volen que el jutjat de Barcelona prengui la decisió sobre la venda
El jutjat mercantil número 6 de Madrid ha sol·licitat al Tribunal Suprem que resolgui qui té competència per gestionar l'empresa de batuts
Els sindicats consideren que aquest nou entrebanc dificultarà l'operació que ha de garantir el manteniment dels llocs de treball i la producció industrial
El procés de venda de l'empresa Cacaolat es complica. El jutjat mercantil de Madrid que segueix el concurs de creditors de l'empresa Clesa, propietària del 95% de les accions de Cacaolat i també en concurs de creditors, ha sol·licitat al Suprem que determini si la venda del fabricant de batuts correspon a aquest jutjat o al de Barcelona, que fins ara duia el cas.
La petició del jutjat mercantil número sis de Madrid es produeix després que aquest autoritzés l'administració concursal de Clesa a vendre el 95% de Cacaolat per com a mínim 20 milions d'euros amb la finalitat de disposar de liquiditat per fer front als seus deutes.
El problema rau en el fet que el jutjat de Barcelona havia decidit continuar amb el procediment concursal de Cacaolat després que els administradors de Clesa sol·licitessin que el seu expedient es traslladés a Madrid.
El jutjat mercantil de Barcelona havia autoritzat també la venda de les unitats productives i marques de Cacaolat.
El nou òrgan de govern Clesa s'oposa a que la liquiditat obtinguda amb la venda de Cacaolat vagi directament als crèdits de l'empresa de batuts, com proposa el jutjat de Barcelona.
El comitè d'empresa de Cacaolat i els sindicats UGT i CCOO han expressat el seu “suport total'' a la decisió del jutjat mercantil número 6 de Barcelona en relació amb la resolució del 5 d'agost passat, on es defensava “de forma clara la continuïtat del procés de venda de la planta productiva de Cacaolat''. Els treballadors consideren que amb aquesta decisió es garantiria el manteniment dels llocs de treball i del projecte industrial, tant de les dues plantes de Catalunya com de l'ubicada a l'Aragó.
En declaracions a l'ACN, l'advocat i professor de Dret Mercantil Francesc Tusquets Trias de Bes ha qualificat de ''seriós'' el conflicte entre els dos tribunals mercantils. Tusquets ha dit que aquesta situació no es donaria en altres països de la Unió Europea, on la legislació sobre grups empresarials, com el cas del conglomerat de societats de Nueva Rumasa, es molt més ''competent i concreta'' que l'espanyola.