Economia

AGRICULTURA

Innovacions per millorar la poma de Girona

El DA-meter i el fet de recollir les peces amb cura milloren la qualitat del fruit

L'IRTA Mas Badia va ser el marc ahir d'unes noves jor­na­des dedi­ca­des a les dar­re­res inno­va­ci­ons per millo­rar la qua­li­tat de la poma. En con­cret, es va par­lar dels avan­tat­ges del DA-meter, un apa­rell que mit­jançant sen­sors de llum deter­mina l'estat de madu­ració del fruit. Amb aquest, s'acon­se­gueix afi­nar i ajus­tar més la data de recol·lecció, ampliar la mos­tra cal­cu­lada i, al mateix temps, sense fer malbé els exem­plars que s'usen per a la mos­tra. També s'han expo­sat les solu­ci­ons per al 14% de pomes que habi­tu­al­ment es fan malbé per finca, sobre­tot en el procés de descàrrega. “El fac­tor deci­siu és la per­sona”, ha deter­mi­nat Pere Vilar­dell, tècnic de l'IRTA. En aquest sen­tit, la pri­o­ri­tat de l'orga­nisme és apos­tar per un reforç en la for­mació i el con­trol del per­so­nal que recull les pomes manu­al­ment. Afir­men que cal tre­ba­llar amb deli­ca­desa i cura per no lesi­o­nar la poma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.