Economia

BAIX EBRE

Balfegó vol ampliar la granja de tonyina de l'Ametlla de Mar

L'empresa sosté que l'impacte mediambiental de la planta és neutre i que no afecta la praderia de posidònia

La granja té una capacitat de 1.000 tones

El grup Balfegó vol ampliar les instal·lacions marines d'engreix de tonyina roja que té a l'Ametlla de Mar. Concretament, l'empresa tonyinaire ha demanat permís a la Generalitat per incrementar un 25% la capacitat de la granja de tonyina, que actualment té 1.000 tones de capacitat. “Busquem el suport de l'administració per ampliar les nostres instal·lacions i generar més llocs de treball i riquesa a les Terres de l'Ebre”, ha explicat l'assessor jurídic del grup Balfegó, Juanjo Navarro.

La instal·lació de les gàbies de tonyina davant la costa de l'Ametlla de Mar va aixecar les crítiques dels ecologistes fa set anys per la possible afectació a la praderia de posidònia oceànica i a altres espècies pesqueres. “Tenim informes que demostren que l'impacte mediambiental de la nostra activitat és neutre, no causem cap dany al medi marí”, ha assegurat Navarro. Tot i que els darrers anys l'organisme internacional que regula la pesca de túnids ha retallat la quota pesquera de la flota d'encerclament de la tonyina roja, Balfegó negocia la contractació de tres embarcacions pesqueres franceses per introduir les seues captures a la planta de l'Ametlla. I és per això que necessita més capacitat a la planta marina. “Volem créixer, i si no és possible fer-ho aquí buscarem un altre punt del Mediterrani per fer-ho”, ha dit Navarro.

LA FRASE

Busquem suport institucional per ampliar la capacitat de la planta marina i crear llocs de treball
Juanjo Navarro
ASSESSOR JURÍDIC DEL GRUP BALFEGÓ

LA XIFRA

300.000
metres quadrats
ocupa la planta marina d'engreix de tonyina que hi ha davant de la costa de l'Ametlla de Mar.

“Representem l'evolució del sector pesquer”

L'empresa tonyinaire de l'Ametlla de Mar espera que l'administració li concedeixi els permisos per ampliar la planta marina i poder continuar la seua activitat al Baix Ebre. “El grup Balfegó representa l'evolució del sector pesquer”, ha dit Navarro, en referència que l'empresa es dedica a la pesca, engreix i comercialització de tonyina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.